Sabtu, 4 Oktober 2025

Kunci Jawaban

Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 9 Halaman 141-146, Latihan Ulangan Semester Genap

Berikut kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 9 halaman 141-146. Memuat tugas Latihan Ulangan Semester Genap.

Penulis: Enggar Kusuma Wardani
Editor: Suci BangunDS
Buku Bahasa Jawa Kelas 9
Kunci jawaban Bahasa Jawa Kelas 9 halaman 141-146. Siswa diminta menjawab soal pada tugas Latihan Ulangan Semester Genap. 

Jawaban: A

19. Ukara sing nyritakake kahanan sawenehing bab marang wong liya diarani ....
a. ukara lamba
b. ukara camboran
c. ukara carita
d. ukara pakon

Jawaban: C

20. Ing ngisor iki sing kalebu tuladhane ukara lamba yaiku ....
a. Budi tuku kaos, dene Ali tuku tas.
b. Para siswa ngrungokake pengumuman saka gurune.
c. Lamongan hawane panas, nanging Malang adhem.
d. Rani ora melu piknik jalaran lara.

Jawaban: B

21. Ing ngisor iki sing kalebu tuladhane ukara camboran yaiku ….
a. Rani ora melu piknik menyang WBL.
b. Rini karo Rina sida piknik menyang WBL.
c. Rini tuku iwak asin kanggo oleh – oleh.
d. Rina ora tuku apa – apa kanggo oleh – oleh.

Jawaban: A

22. Ukara kang cocog kanggo bagean panutup ing teks laporan kegiatan yaiku ....
a. Borobudur manggon ing wewengkon kabupaten Magelang.
b. Bocah-bocah sing melu studi wisata cacahe 135.
c. Karya wisata wis kaleksanan kanthi lancar.
d. kegiatan karya wisata dileksanakake tanggal 2 Maret 2015.

Jawaban: C

23. Sing kalebu tuladhane ukara camboran yaiku ....
a. Sumarno budhal menyang daleme simbah.
b. Amarga bukune keri Dina nangis.
c. Aku mampir toko buku Gramedia.
d. Murid-murid padha nglumpuk ing lapangan.

Jawaban: B

24. ꦤꦸꦩ꧀ꦥꦏ꧀ꦥꦿꦲꦸꦭꦪꦂ, panulise aksara Latin sing bener yaiku….
a. numpaka prau layar
b. tumapak prau layar
c. numpak prahu layar
d. numpak prau layar

Jawaban: C

25.”pesisir Parangtritis”, panulise aksara Jawa sing bener yaiku ....
a. ꦥꦼꦱꦶꦱꦶꦂꦥꦫꦁꦠꦿꦶꦠꦶꦱ꧀,
b. ꦥꦼꦱꦶꦱꦶꦂꦥꦿꦁꦠꦿꦶꦠꦶꦱ꧀,
c. ꦥꦼꦱꦶꦱꦶꦂꦥꦼꦫꦁꦠꦿꦶꦠꦶꦱ꧀,
d. ꦥꦱꦶꦱꦶꦂꦥꦫꦁꦠꦿꦶꦠꦶꦱ꧀,

Jawaban: A

*) Disclaimer:

- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

- Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Enggar Kusuma)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved