Sabtu, 4 Oktober 2025

Kunci Jawaban

Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 9 Halaman 141-146, Latihan Ulangan Semester Genap

Berikut kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 9 halaman 141-146. Memuat tugas Latihan Ulangan Semester Genap.

Penulis: Enggar Kusuma Wardani
Editor: Suci BangunDS
Buku Bahasa Jawa Kelas 9
Kunci jawaban Bahasa Jawa Kelas 9 halaman 141-146. Siswa diminta menjawab soal pada tugas Latihan Ulangan Semester Genap. 

3. Pethikan teks drama rupa dhialoge Ridho ing dhuwur migunakake basa....
a. ngoko lugu
b. krama lugu
c. ngoko alus
d. krama alus

Jawaban: B

4. Pethikan teks drama rupa dialoge Mbah Kuntha ing dhuwur migunakake basa....
a. ngoko lugu
b. krama lugu
c. ngoko alus
d. krama alus

Jawaban: A

5. Perangan ing teks drama lumrahe wujud teks gancaran njlentrehake ngenani ....
a. latar
b. tema
c. plot
d. alur

Jawaban: A

6. Obah mosike praen nalika maragake teks drama diarani ….
a. interpretasi
b. ekspresi
c. olah tubuh
d. olah vocal

Jawaban: B

7. Sing kudu dilakoni nalika nulis teks drama sawise nemtokake tema…..
a. golek inspirasi
b. nemtokake plot
c. nemtokake tokoh
d. nulis teks drama

Jawaban: B

8. Struktur teks drama sing ngrakit perkara/masalah rakitan crita drama wiwit awal nganti akhir diarani ....
a. tema
b. tokoh
c. plot
d. amanat

Jawaban: C

9. Teks sing ngandharake, nerangake, nggambarake sifat lan perilaku tokoh sing kudu diparagakake, latar/setting nalika kedadean lumaku ing teks drama wujude ….
a. gancaran
b. dialog
c. puisi
d. geguritan

Jawaban: A

10. Sing dadi paraga utama kang nduweni watak lan perilaku apik diarani ....
a. antagaonis
b. figuran
c. pembantu
d. narator

Jawaban: Protagonis

Halaman
1234
Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved