Sabtu, 4 Oktober 2025

Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 1: Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

Berikut 20 contoh soal UAS atau PAS mata pelajaran Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 1 bagian pilihan ganda disertai kunci jawabannya.

Penulis: Nurkhasanah
freepik.com
Ilustrasi ujian - Berikut 20 contoh soal UAS atau PAS mata pelajaran Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 1 bagian pilihan ganda disertai kunci jawabannya. 

b. Paper

c. Plastic

d. Glass

Jawaban: a

8. The example of solid object is…

a. Cooking oil

b. Shampoo

c. Oxygen

d. Book

Jawaban: d

9. “Obligation “ in Indonesian language is…

a. Hak

b. Kewajiban

c. Kesehatan

d. Menjaga

Jawaban: b

10. What is the right at home?

a. Eat nutritious food

b. Love parents

c. Thankyou parents

d. Pray for parents

Jawaban: a

11. Example obligation to school is…

a. Respect for the teacher

b. Playing with neighbors

c. Cleaning the house

d. Get clean food

Jawaban: a

12. We – to – must – neighbors – respect - the

The corret sentence is…

a. We must respect to the neighbors

b. We respect must  to respect

c. Must we respect  to neighbors

d. To neighbors must we respect

Jawaban: a

13. Human breathe with their…

a. Lungs

b. Skin

c. Gills

d. Trachea

Jawaban: a

14. “Growth“ in Indonesian language is…

a. Kehidupan

b. Berkembang biak

c. Tumbuh

d. Pertumbuhan

Jawaban: d

15. “Benefit“ in Indonesian language is…

a. Manfaat

b. Contoh

c. Tumbuhan

d. Sumber

Jawaban: a

16. Cotton can be used as a…

a. Clothing material

b. Source food

c. Healthy

d. Industrial raw materials

Jawaban: a

17. Crocodile skin used to make a clothing raw materials. Clothing meaning is…

a. Kulit

b. Pakaian

c. Digunakan

d. Membuat 

Jawaban: b

18. Wood can be used as a…

a. Clothing material

b. Source food

c. Healthy

d. Industrial raw material

Jawaban: d

19. read – book – a – Indonesia – edo – about

The correct sentence is…

a. Edo a read book about Indonesia

b. Edo read a book about Indonesia

c. Book about Indonesia Edo a read

d. Edo read about Indonesia a book

Jawaban: b

20. Ginger can be used as a…

a. Clothing material

b. Source food

c. Healthy

d. Industrial raw materials

Jawaban: c

*) Disclaimer:

- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

- Sebelum melihat jawaban contoh soal UAS/PAS, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Nurkhasanah)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda
AA

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved