Jumat, 3 Oktober 2025

Soal Latihan

40 Contoh Soal Bahasa Sunda Kelas 5 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Berikut inilah 40 contoh soal Bahasa Sunda Kelas 5 Semester 2, lengkap dengan kunci jawabannya.

Penulis: Lanny Latifah
Editor: Nuryanti
Canva/Tribunnews.com
GRAFIS KUNCI JAWABAN - Template kunci jawaban yang dibuat di Canva premium pada Selasa (3/6/2025). Berikut contoh soal Bahasa Sunda Kelas 5 Semester 2, lengkap dengan kunci jawabannya. 

21. Wangun karya sastra anu caritana pondok tur biasana aya bagian-bagian anu pamohalan (teu asup akal) disebut .....
a. Carpon                          
b. Dongeng                      
c. Sajak
d. Puisi     

Jawaban : a

22. Dongeng “Si Kabayan” kalebet conto dongeng ....
a. Pabel                            
b. Mite/Mitos                 
c. Parabel
d. Sasakala

Jawaban : b

23. Di handap ieu conto dongeng fabel, iwal ....
a. Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet
b. Si Kabayan Ngala Tutut
c. Sireum jeung japati
d. Gagak hayang kapuji

Jawaban : c

24. Kecap panyambung nu luyu pikeun nyambungkeun dua kalimah nyaéta...
a. Atuh
b. Jeung
c. Ngan
d. Sarta

Jawaban: d

25. Kecap “meuli” dina kecap paguneman hartina...
a. Beuli
b. Tumbas
c. Mere
d. Ngical

Jawaban: a

Baca juga: 30 Soal PAS Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 2 dan Kunci Jawaban

26. Kecap "basa" dina ungkara "Basa Sunda" hartina...
a. Bahan
b. Tanah
c. Kata atau bahasa
d. Asal

Jawaban: c

27. Tengetkeun kalimah-kalimah di handap ieu !
1. Si Badru ngendog di kelas lima
2. Mun aya kecap teu kaharti, teangan make kamusna
3. Dina pipi Ahmad aya ceda urut labuh tina motor
4. Mun lieur sirah geura nginum bintang tujuh
Kalimah nu ngandung harti denotatif dina tabel di luhur nyaeta .....
a. 1 jeung 2                      
b. 1 jeung 3                     
c. 2 jeung 3
d. 2 jeung 4

Jawaban : c

28. Dongeng “Prabu Siliwangi” kalebet kana jenis dongeng ....
a. Mite                                
b. Sasakala                      
c. Pabel
d. Sage

Jawaban : a

29. Tanah Sunda
Tanah Sunda gemah ripah
Nu ngumbara suka betah
Urang Sunda sing toweksa
Nyangga dharma anu nyata
Jumlah pada lisan kawih di luhur aya ..... padalisan
a. 4 padalisan                  
b. 3 padalisan                 
c. 2 padalisan
d. 1 padalisan     

Jawaban : a

30.. Dongeng Situ Patenggang kaasup kana dongeng ...
a. Sato (fabel)
b. Dewa (mitos)
c. Jalma teu lumrah (parabel)
d. Asal-usul tempat (sasakala)

Jawaban : d

31. Buku teh ... hiji-hiji taya nu kaliwat.
a. Maca
b. Dibaca
c. Babacaan
d. Bacaan

Jawaban : b

32. Kecap kadaharan asal kecapna ....
a. kadahar
b. dahar
c. didahar
d. dahareun

Jawaban: b

33. Pagaewanana teh ngapungkeun kapal udara, nyaeta ....
a. pulisi
b. pilot
c. satpam
d. tentara

Jawaban: b

34. Assalamu’alaikum atawa sinareng hormat ngarupaken bagian tina …. surat.
a. Maksud
b. Bubuka
c. Panutup
d. Eusi

Jawaban: b

35. Ieu dihandap anu henteu kaasup kana istilah geografi nyaĕta ….
a. Pasir
b. Lamping
c. Langit
d. Leuwi

Jawaban: c

36. Tanah lapang hareupeun kacamatan atawa kabupaten disebut ….
a. Alun-alun
b. Babakan
c. Babantar
d. Jungkrang

Jawaban: a

37. Kecap "leumpang" hartina...
a. Berlari
b. Duduk
c. Tidur
d. Berjalan

Jawaban: d

38. Kecap “héjo” hartina...
a. Merah
b. Biru
c. Hijau
d. Kuning

Jawaban: c

39. Kecap nu kaasup ka kecap kagok nyaéta...
a. Sarta
b. Lantaran
c. Nepi ka
d. Anu

Jawaban: d

40. Kalimah paréntah biasana dimimitian ku kecap...
a. Saha
b. Tong
c. Naon
d. Kumaha

Jawaban: b

*) Disclaimer: Artikel ini hanya sebagai contoh dan ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak. Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Latifah)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved