Jumat, 3 Oktober 2025

Soal Latihan

20 Soal PAS Bahasa Jawa Kelas 5 dan Kunci Jawaban SAS Basa Jawa

Berikut 20 soal PAS mata pelajaran Bahasa Jawa kelas 5 SD/MI semester 1 Kurikulum Merdeka dan kunci jawaban SAS Basa Jawa.

Penulis: Sri Juliati
Editor: Bobby Wiratama
Kolase Tribunnews.com/Canva
Berikut 20 soal PAS mata pelajaran Bahasa Jawa kelas 5 SD/MI semester 1 Kurikulum Merdeka dan kunci jawaban SAS Basa Jawa. 

a.  Urip kudu tansah nesu
b.  Urip kudu tansah sabar
c.  Urip kudu tansah seneng
d.  Urip kudu tansah susah

Jawaban: b.  Urip kudu tansah sabar

15.  Nalika Pandhawa diusir saking Astina, apa pitutur kang saged kita tindakake?

a.  Nyerah marang nasib
b.  Ngeluh marang Gusti
c.  Tetep kuwat lan semangat
d.  Balas dendam marang mungsuh

Jawaban: c.  Tetep kuwat lan semangat

16. Tembung “aywa ngumbar gegayuhan” tegese…

a.  Aja nguber pangarep-arep
b.  Aja ngumbar janji
c.  Aja ngumbar rasa
d.  Aja ngumbar barang

Jawaban: a.  Aja nguber pangarep-arep

17. Apa tegese tembung "kesatria" ing cerita wayang?

a. Raja sing semena-mena
b. Wong kang nduweni ati luhur lan wani bela bener
c. Wong sing pinter nggawe trik
d. Tukang sumpah serapah

Jawaban: b. Wong kang nduweni ati luhur lan wani bela bener

18. Tandha swara ing aksara Jawa diarani…

a. Wyanjana
b. Swara
c. Sandhangan
d. Pangucap

Jawaban: c. Sandhangan

19. Pasangan aksara “ka” lan “ta” yaiku…

a. Ka ta
b. Ka tha
c. Ka tha
d. Ka ta

Jawaban: b. Ka tha

20. Aksara Jawa “ꦕꦸꦕꦸꦏ꧀” maca…

a. Cucuk
b. Cukcuk
c. Sukuk
d. Cukuk

Jawaban: a. Cucuk

21. Pilih aksara pasangan sing bener kanggo tembung "kanca"!

a. ꦏꦚꦕ
b. ꦏꦤ꧀ꦕ
c. ꦏꦔꦕ
d. ꦏꦤꦕ

Jawaban: b. ꦏꦤ꧀ꦕ

Disclaimer:

  • Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.
  • Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Sri Juliati)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved