Minggu, 5 Oktober 2025

Kurikulum Merdeka

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 213 Kurikulum Merdeka, Worksheet 4.12 dan 4.13

Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 213 Kurikulum Merdeka. Worksheet 4.12 dan Worksheet 4.13.

Buku Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka
Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 213 Kurikulum Merdeka. Pada halaman 213, siswa diminta untuk mengerjakan Worksheet 4.12 dan Worksheet 4.13. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 213 Kurikulum Merdeka.

Halaman tersebut terdapat pada Chapter 4 yang berjudul No Littering.

Pada halaman 213, siswa diminta untuk mengerjakan Worksheet 4.12 dan Worksheet 4.13.

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 213 Kurikulum Merdeka

Worksheet 4.12

a. Complete the following Wh- questions with: (1) a subject (in bold) and (2) a base form of the verb (underlined) to answer the italicized phrases in the answers column.

1. What did ______________ in the ocean?
Answer: They saw an injured turtle in the ocean.

2. What did ______________ in the turtle’s nose?
Answer: They noticed something in the turtle’s nose.

3. What did ______________ initially?
Answer: They initially thought it was a worm.

Jawaban:

1. they see

2. they notice

3. they think

Worksheet 4.13

b. Complete the following questions with (1) a correct Wh- question, (2) a subject (in bold) and (3) a base form of the verb (underlined) to answer the italicized phrases in the answers column.

1. ____ did ________ __________ ?
Answer: The scientists caught the turtle

2. ____ did ________ ________ the turtle?
Answer: They caught the turtle because they wanted to examine the object in its nose.

3. ____ did ______ _______ sure the object was not a dangerous parasite?
Answer: They made sure by extracting a couple of centimeters of the object

4. ____ did ______ _______ to extract the object out of the turtle’s nose?
Answer: They used a pair of pliers.

5. _____ long did _____ _______ pulling the straw out of the turtle’s nostril?
Answer: They spent almost ten minutes.

Jawaban:

1. What - the scientists catch

2. Why - they catch

3. How - they make

4. What - they use

5. How - they spend

*) Disclaimer: 

- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

- Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Widya)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved