Sabtu, 4 Oktober 2025

Latihan Soal

15 Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Kurikulum 13 dan Kunci Jawaban

Penilaian Akhir Semester merupakan penilaian yang dilakukan sekolah terhadap para siswanya. Simak contoh soal Bahasa Inggris kelas 7 SMP K13.

Canva
Berikut contoh soal UAS Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 K13. 

TRIBUNNEWS.COM – Berikut contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS), Penilaian Akhir Semester (PAS) mata pelajaran Bahasa Inggris Kurikulum 2013 untuk siswa kelas 7 SMP.

Penilaian Akhir Semester atau Ujian Akhir Semester merupakan penilaian yang dilakukan sekolah terhadap para siswanya.

Penilaian ini bertujuan untuk mengetahui seberapa besar pemahaman siswa terhadap materi yang telah disampaikan pendidik dalam kegiatan belajar mengajar.

Adapun contoh soal PAS di bawah ini hanya sebagai panduan orang tua untuk membantu anaknya mempersiapkan diri sebelum mengerjakan PAS/UAS.

Berikut contoh soal PAS Bahasa Inggris kelas VII SMP Semester I Kurikulum 2013.

Baca juga: 25 Soal UAS, PAS PKN Kelas 10 Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban

Contoh Soal

1. Which one of the following expressions is regarded as greeting?

A. Thank you

B. I’m fine, thanks

C. Good morning

D. Good bye

Jawaban: C

2. Mother : Have a nice dream, my honey

Son : ….

A. Take care, mom

B. I’m happy

C. Have a nice dream, mom

D. See you, mom

Jawaban: C

3. Ratno : Mom, this is Tio, my classmate. Rio, this is my Mother.

Ratno’s mother : Nice to meet you , Rio

Rio : ….

A. I am fine

B. Thank you

C. Good bye

D. Nice to meet you, too

Jawaban: D

Read the dialog carefully to answer number 4, 5, 6, and 7.

Mr. Kardi, Biology teacher is going to the laboratory , meets Wahyu at break time.

Wahyu : Good morning , sir

Mr. Kardi : Good morning Wahyu, why are you in hurry ?

Wahyu : I am going to library ,sir. I want to borrow some books to read.

Mr. Kardi : Great, How diligent you are !

Wahyu : thank you, sir. Sorry, I must go now. See you

Mr. Kardi : see you.

4. Where does the dialog take place?

A. In the library

B. In the laboratory

C. In the canteen

D. At school

Jawaban: D

5. When do you think the dialog happen?

A. in the afternoon.

B. in the evening.

C. in the morning.

D. in the night

Jawaban: C

6. Where is Mr. Kardi going?

A. to office

B. to laboratory

C. to class-room

D. to staff office

Jawaban: B

7. Where is Wahyu going?

A. to library

B. to laboratory

C. to canteen

D. to parking lot

Jawaban: A

8. Dicky : Let’s have meal at canteen!

Deni : Not now, we will have break at ….

A. nine to half

B. half to nine

C. nine past half

D. half past nine

Jawaban: D

9. What time is it?

A. ten o’clock

B. ten past ten

C. a half past ten

D. ten to ten

Jawaban: B

10. Indra : Why are you holding your stomach? What’s the matter, Indah?

Indah : I have a … I ate too many chilies.

Indra : Let’s go to the medical room now.

Indah: O.K.

A. toothace

B. headache

C. backache

D. stomachache

Jawaban: D

11. Erlin : Morning, dad.

Mr. Ad : Morning, dear. Your right eye is red. Are you all right?

Erlin : I have … dad.

Mr. Ad : Don’t rub it. Let me put eye drops in your eyes.

Erlin : Thanks, dad.

A. sore throat

B. sore eye

C. backache

D. headache

Jawaban: B

12. Nana : Rama, I’ve been waiting for half an hour. Why are you late?

Rama : … I have a flat tire.

A. Thanks

B. No problem

C. I’m sorry

D. Det well soon

Jawaban: C

13. Edwin : Erlin, could you accompany me to a bookstore?

Erlin : Certainly.

Edwin : ….

Erlin : Nevermind.

A. I’m sorry

B. You’re wellcome

C. Thank you

D. Very well, thanks.

Jawaban: C

Text for number 14 and 15

Arman : Hello Mansyur. How are you?

Mansyur : I am fine, and you?

Arman : I am fine too. What a surprise to meet you here. What are you doing here? Are you on vacation?

Mansyur: Yes, oups. That’s the whistle for my train. See you!

Arman : ….

14. Where does the conversation take place?

A. in the claasroom

B. at the library

C. at the bus station

D. at the rallway station

Jawaban: D

15. Which one that suitable to fill in the blank of dialogue?

A. certainly

B. fine

c. Bye, take care

d. fine

Jawaban: C

(Tribunnews.com/Mikael Dafit)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved