Sabtu, 4 Oktober 2025

Kunci Jawaban

Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Lengkap Beserta Kunci Jawaban

Contoh soal UAS PAS Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 lengkap beserta kunci jawabannya, dapat jadi bahan pembelajaran siswa dan dikoreksi oleh wali.

StudyInternational.com
Ilustrasi belajar di rumah - Berikut contoh soal UAS PAS Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 lengkap beserta kunci jawabannya, dapat jadi bahan pembelajaran siswa. 

A. Sore throat
B. Sore eye
C. Backache
D. Headache

Jawaban: B

14. Nana : Rama, I’ve been waiting for half an hour. Why are you late?
Rama : ............... I have a flat tire.

A. Thanks
B. No problem
C. I’m sorry
D. Det well soon

Jawaban: C

15. Edwin : Erlin, could you accompany me to a bookstore?
Erlin : Certainly.
Edwin : ................
Erlin : Nevermind.

A. I’m sorry
B. You’re wellcome
C. Thank you
D. Very well, thanks.

Jawaban: C

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS PKN Kelas 7 Semester 1 Lengkap Beserta Kunci Jawaban

16. Today is Wednesday, what day was yesterday ?

A. Sunday B. Monday C. Tuesday D. Friday

Jawaban: C

17. Today is Wednesday, tomorrow will be .........

A. Tuesday B. Thursday C. Friday D. Saturday

Jawaban: B

18. Ratno : Mom, this is Tio, my classmate. Rio, this is my Mother.
Ratno’s mother: Nice to meet you , Rio
Rio : ............................................

A. I am fine 
B. Thank you
C. Good bye
D. Nice to meet you, too

Jawaban: D

19. Rifal : How are you, Rita ? why you don’t go to school.
Rita : I have got a flu
Rifal : ........................
Rita : Thank you.

A. Get well soon
B. Have a nice day
C. You are welcome
D. See you tomorrow

Jawaban: A

20. Hani : Can I help you, Mom ?
Mother : Wash the vegetables, please.
Hani : Sure, mom
Mother : ....................

A. You are welcome
B. Thanks a lot
C. You are my daughter
D. I am sorry

Jawaban: B

21. Father : Can you help me to sweep the backyard, son?
Son : my pleasure
Father : Thanks my son
Son : ..............................

A. You don’t have to say it.
B. It’s ok, dear
C. Good luck
D. Get well soon

Jawaban: A

22. Melly : Would you like to feed my cat ?
Anggi : I’m sorry, I run out of the ...................

A. Deer
B. Banana
C. Cabbage
D. Fish

Jawaban: D

23. Isma : what time do you have lunch ?
Trijoko : at ....................

A. 6 am
B. 1 pm
C. 8 pm
D. 10 am

Jawaban: B

24. Edo : “Hi, Beni! How are you?”
Beni : “I am fine.And you?”
Edo : “ .............., thank you.”

A. You are welcome
B. It’s okay
C. Fine, thanks
D. How do you do

Jawaban: C

25. Annisa: “Hello, Siti. How do you do?”
Siti: “Hello, Annisa. ..............”
Annisa: “Nice to meet you”
Siti: “Nice to meet you, too.”

A. Fine, thanks
B. How do you do
C. How are you
D. It’s great to meet you

Jawaban: B

26. Lina: Sorry, I must go now. See you tomorrow.
Dayu: ............. be careful.

A. Good night
B. Good morning
C. See you too
D. nice to meet you

Jawaban: C

27. Nela: Salma, this is a present for you. I hope you like it.
Salma : Oh, this is so wonderful........

A. Thank you very much
B. You are so kind to me
C. I like it very much
D. may i have it

Jawaban: A

28. Agus:................. I have lost your eraser?
Laras: It’s ok. No problem.

A. I am forget
B. I am sorry
C. I am sad
D. I am happy

Jawaban: B

29. Annisa: Why did not you call me last night?
Dayu: ........................ I forget it.

A. I am so sorry
B. Yes, it is
C. Good bye
D. How are you

Jawaban: A

30. Udin : Can I borrow your pencil?
Beni : Sure here it is.
Udin : Thank you
Beni :. .....................

A. I am very sorry
B. Thank you
C. Good bye
D. Don’t mention it.

Jawaban: B

31. Edo : What things can we find in the living room?
Amir : There are .............................................
A. A pan, an oven and a stove
B. A bed, a pillow and a lamp
C. A televison, a sofa and a stove
D. A television, a sofa and a pair of curtains

Jawaban: D

32. Mirza : Where will you go, Mona?
Aziz: I will go to ... I want take my money for buy books.

A. Bank
B. Post office
C. Market
D. Hospital

Jawaban: A

33. Lina : What is ............. ?
Zeni : My name is Zeni

A. Your name
B. Her name
C. His name
D. Their name

Jawaban: A

34. Galang: Hi, Dennis. Are you coming to the football game?
Dennis : Hi, Galang. Yes, I’m coming to the football game.
Galang : Ok, then. See you there. Goodbye.
Dennis : .........................

A. Bye
B. Good day
C. Good night
D. Hi

Jawaban: A

35. I.............. not hungry

A. are
B. is
C. am
D. do

Jawaban: C

36. Linda : “Hello, My name is Linda.
.........................................
Rania : I’m Rania.

A. What are you?
B. What is your name?
C. Where do you live?
D. How old are you?

Jawaban: B

37. Tito : Azwar, this is my sister Haira.
Azwar : Hi, Haira. Nice to see you.
Haira : Hello, Azwar. ...................

A. Nice to see you too
B. I like you
C. thank you
D. I’m fine

Jawaban: A

38. Good morning, I’d like to introduce myself. ..................... I am a student of SMP HarapanBangsa.

A. My name is Max Bae.
B. You can call me Max Bae.
C. Max Bae is good name. D. Max Bae is a clever student.

Jawaban: A

39. Haira : Hello,are you a new student?
Hasnida : Yes, I am. My name is Hasnida.
Haira : I’m Haira. _____________Hasnida?
Hasnida : I ‘m from Jakarta.

A. How are you
B. Where are you from
C. What is your name
D. Where do you live

Jawaban: B

40. The mother of your mother is .....

A. grandmother
B. Aunt
C. Uncle
D. Sister

Jawaban: A

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS PAI Kelas 7 Semester 1 Lengkap Beserta Kunci Jawaban

Soal Esai

41. Arrange these words into a good sentenc es!

a. My-is-father-Amir
b. Dayu-Siti-beautiful-are-smart-and-girls.

Text for no 42, 43

Hello, my name is Hasnida.
I am from Indramayu.
I live in kertasemaya, on Jalan bayem .
To be precise, I live at 2 Jalan mangku bumi.

42. Who is the name of the girl?

43. Where does she live?

Kunci Jawaban:

41. a. My father is Amir
b. Dayu and Siti are smart girls.

42. Hasnida

43. She lives at jalan Ahmad Yani

*) Disclaimer: Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/ Muhammad Alvian Fakka)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda
AA

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved