Kunci Jawaban
Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Lengkap Beserta Kunci Jawaban
Contoh soal UAS PAS Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 lengkap beserta kunci jawabannya, dapat jadi bahan pembelajaran siswa dan dikoreksi oleh wali.
TRIBUNNEWS.COM - Berikut adalah contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 lengkap beserta kunci jawabannya.
Contoh soal UAS/PAS Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 ini terdiri dari beberapa sumber yang terdiri dari 40 soal pilihan ganda dan 3 Soal Esai.
Kumpulan contoh soal UAS/PAS Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 ini ditujukan kepada orang tua atau wali untuk mengoreksi hasil belajar.
Sebelum menengok hasil kunci jawaban pastikan siswa harus terlebih dahulu menjawab soal yang disiapkan.
Lalu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
Contoh soal UAS PAS Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 1, Beserta Jawabannya
Soal Pilihan Ganda
The text is for questions 1 to 2
MrsYoana is from Padang, but (1).............. lives and works in Indramayu. She teaches English at Merdeka Junior High School. She is a very kind teacher. (2) ..............husband is a lawyer. He comes from Medan. They have a son.
1. A. She B. They C. He D. We
Jawaban: A
2. A. Her B. My C. His D. your
Jawaban: A
3. Arrange the following sentences into a good order!
1. No, I have not
2. I am Ronald
3. Hi... have we meet before?
4. So, who are you?
5. Oh I am sorry ... I am Roy
A. 1-2-3-4-5
B. 2-3-4-5-1
C. 3-1-4-2-5
D. 4-5-1-2-3
Jawaban: C
4. Edo : What time do you have breakfast?
Beni :I have breakfast .................................
A. At six in the evening
B. At one in the afternoon
C. At six in the morning
D. At seven in the evening
Jawaban: C
5. Teacher : What is the day after Saturday?
Siti : It is ..................................
A. Friday
B. Sunday
C. Tuesday
D. Monday
Jawaban: B
6. Bagas : How many days do we learn math?
Fitri : We learn math ............
A. 1 day
B. 2 days
C. 3 days
D. 6 days
Jawaban: B
7. Dayu : What is the month after May?
Siti : It is .....................
A. April
B. June
C. March
D. July
Jawaban: B
8. We always celebrate independence day on ....
A. The second of May
B. The Twenty first of April
C. The twenty second of April
D. The seventeenth of August
Jawaban: D
9. We celebrate education day on..........
A. The second of May
B. The Twenty first of April
C. The twenty second of April
D. The seventeenth of August
Jawaban: A
10. I take an English test .... Tuesday
A. At
B. on
C. in
D. between
Jawaban: B
11. I was born ....14th of December, 2003
A. At
B. On
C. in
D. Between
Jawaban: A
12. Indra : Why are you holding your stomach? What’s the matter, Indah?
Indah : I have a.......... I ate too many chilies.
Indra : Let’s go to the medical room now.
Indah: O.K.
A. Toothace
B. Headache
C. Backache
D. Stomachache
Jawaban: D
13. Erlin : Morning, dad.
Mr. Ad : Morning, dear. Your right eye is red. Are you all right?
Erlin : I have.......... dad.
Mr. Ad : Don’t rub it. Let me put eye drops in your eyes.
Erlin : Thanks, dad.
A. Sore throat
B. Sore eye
C. Backache
D. Headache
Jawaban: B
14. Nana : Rama, I’ve been waiting for half an hour. Why are you late?
Rama : ............... I have a flat tire.
A. Thanks
B. No problem
C. I’m sorry
D. Det well soon
Jawaban: C
15. Edwin : Erlin, could you accompany me to a bookstore?
Erlin : Certainly.
Edwin : ................
Erlin : Nevermind.
A. I’m sorry
B. You’re wellcome
C. Thank you
D. Very well, thanks.
Jawaban: C
Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS PKN Kelas 7 Semester 1 Lengkap Beserta Kunci Jawaban
16. Today is Wednesday, what day was yesterday ?
A. Sunday B. Monday C. Tuesday D. Friday
Jawaban: C
17. Today is Wednesday, tomorrow will be .........
A. Tuesday B. Thursday C. Friday D. Saturday
Jawaban: B
18. Ratno : Mom, this is Tio, my classmate. Rio, this is my Mother.
Ratno’s mother: Nice to meet you , Rio
Rio : ............................................
A. I am fine
B. Thank you
C. Good bye
D. Nice to meet you, too
Jawaban: D
19. Rifal : How are you, Rita ? why you don’t go to school.
Rita : I have got a flu
Rifal : ........................
Rita : Thank you.
A. Get well soon
B. Have a nice day
C. You are welcome
D. See you tomorrow
Jawaban: A
20. Hani : Can I help you, Mom ?
Mother : Wash the vegetables, please.
Hani : Sure, mom
Mother : ....................
A. You are welcome
B. Thanks a lot
C. You are my daughter
D. I am sorry
Jawaban: B
21. Father : Can you help me to sweep the backyard, son?
Son : my pleasure
Father : Thanks my son
Son : ..............................
A. You don’t have to say it.
B. It’s ok, dear
C. Good luck
D. Get well soon
Jawaban: A
22. Melly : Would you like to feed my cat ?
Anggi : I’m sorry, I run out of the ...................
A. Deer
B. Banana
C. Cabbage
D. Fish
Jawaban: D
23. Isma : what time do you have lunch ?
Trijoko : at ....................
A. 6 am
B. 1 pm
C. 8 pm
D. 10 am
Jawaban: B
24. Edo : “Hi, Beni! How are you?”
Beni : “I am fine.And you?”
Edo : “ .............., thank you.”
A. You are welcome
B. It’s okay
C. Fine, thanks
D. How do you do
Jawaban: C
25. Annisa: “Hello, Siti. How do you do?”
Siti: “Hello, Annisa. ..............”
Annisa: “Nice to meet you”
Siti: “Nice to meet you, too.”
A. Fine, thanks
B. How do you do
C. How are you
D. It’s great to meet you
Jawaban: B
26. Lina: Sorry, I must go now. See you tomorrow.
Dayu: ............. be careful.
A. Good night
B. Good morning
C. See you too
D. nice to meet you
Jawaban: C
27. Nela: Salma, this is a present for you. I hope you like it.
Salma : Oh, this is so wonderful........
A. Thank you very much
B. You are so kind to me
C. I like it very much
D. may i have it
Jawaban: A
28. Agus:................. I have lost your eraser?
Laras: It’s ok. No problem.
A. I am forget
B. I am sorry
C. I am sad
D. I am happy
Jawaban: B
29. Annisa: Why did not you call me last night?
Dayu: ........................ I forget it.
A. I am so sorry
B. Yes, it is
C. Good bye
D. How are you
Jawaban: A
30. Udin : Can I borrow your pencil?
Beni : Sure here it is.
Udin : Thank you
Beni :. .....................
A. I am very sorry
B. Thank you
C. Good bye
D. Don’t mention it.
Jawaban: B
31. Edo : What things can we find in the living room?
Amir : There are .............................................
A. A pan, an oven and a stove
B. A bed, a pillow and a lamp
C. A televison, a sofa and a stove
D. A television, a sofa and a pair of curtains
Jawaban: D
32. Mirza : Where will you go, Mona?
Aziz: I will go to ... I want take my money for buy books.
A. Bank
B. Post office
C. Market
D. Hospital
Jawaban: A
33. Lina : What is ............. ?
Zeni : My name is Zeni
A. Your name
B. Her name
C. His name
D. Their name
Jawaban: A
34. Galang: Hi, Dennis. Are you coming to the football game?
Dennis : Hi, Galang. Yes, I’m coming to the football game.
Galang : Ok, then. See you there. Goodbye.
Dennis : .........................
A. Bye
B. Good day
C. Good night
D. Hi
Jawaban: A
35. I.............. not hungry
A. are
B. is
C. am
D. do
Jawaban: C
36. Linda : “Hello, My name is Linda.
.........................................
Rania : I’m Rania.
A. What are you?
B. What is your name?
C. Where do you live?
D. How old are you?
Jawaban: B
37. Tito : Azwar, this is my sister Haira.
Azwar : Hi, Haira. Nice to see you.
Haira : Hello, Azwar. ...................
A. Nice to see you too
B. I like you
C. thank you
D. I’m fine
Jawaban: A
38. Good morning, I’d like to introduce myself. ..................... I am a student of SMP HarapanBangsa.
A. My name is Max Bae.
B. You can call me Max Bae.
C. Max Bae is good name. D. Max Bae is a clever student.
Jawaban: A
39. Haira : Hello,are you a new student?
Hasnida : Yes, I am. My name is Hasnida.
Haira : I’m Haira. _____________Hasnida?
Hasnida : I ‘m from Jakarta.
A. How are you
B. Where are you from
C. What is your name
D. Where do you live
Jawaban: B
40. The mother of your mother is .....
A. grandmother
B. Aunt
C. Uncle
D. Sister
Jawaban: A
Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS PAI Kelas 7 Semester 1 Lengkap Beserta Kunci Jawaban
Soal Esai
41. Arrange these words into a good sentenc es!
a. My-is-father-Amir
b. Dayu-Siti-beautiful-are-smart-and-girls.
Text for no 42, 43
Hello, my name is Hasnida.
I am from Indramayu.
I live in kertasemaya, on Jalan bayem .
To be precise, I live at 2 Jalan mangku bumi.
42. Who is the name of the girl?
43. Where does she live?
Kunci Jawaban:
41. a. My father is Amir
b. Dayu and Siti are smart girls.
42. Hasnida
43. She lives at jalan Ahmad Yani
*) Disclaimer: Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.
Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
(Tribunnews.com/ Muhammad Alvian Fakka)