Kunci Jawaban
Contoh Soal PTS/UTS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Beserta Kunci Jawaban
Berikut ini contoh soal PTS/UTS Bahasa inggris kelas 7 semester 1 lengkap beserta kunci jawabannya.
A. Aliando is seventy years old
B. Aliando is seventeen years old
C. Aliando is an Artist
D. Aliando is handsome boy
Jawaban: B
6. Ruly : Hello, I am Ruly. … ?
Adi : Hello. My name is Adi. Pleased to meet you.
Ruly : Pleased to meet you too, Adi.
A. What is the matter with you
B. What is your name
C. How are you
D. Are you a new student
Jawaban: B.
7. Mr. Handoyo is eager to know about Anton’s condition. He is not cheerful as usual.
Mr. Handoyo : Anton, what is the matter with you? You do not look well this
morning.
Anton : You are right, Sir. … I think I get cold.
Mr. Handoyo : You’d better take a rest at home, then.
A. I am okay
B. I am just fine
C. I do not feel too well this morning
D. I do not feel bad
Jawaban: C.
8. Mother has put some … into the chicken soup.
A. Oil
B. Paint
C. Salt
D. Butter
Jawaban: C
9. Chandra is a philatelist. She is very fond of collecting …
A. Envelopes
B. Letters
C. Stamps
D. Coins
Jawaban: C
10. James has a dog. James takes … for a walk everyday.
A. It
B. Him
C. Them
D. Its
Jawaban: A
11. My dad bought some oranges, … were very sour.
The appropriate pronoun is …
A. It
B. They
C. We
D. He
Jawaban: B
12. The hunter shot the tiger with a …
A. Knife
B. Scissors
C. Sword
D. Gun
Jawaban: D
Soal Essay
1. If today is Sunday, so:
a. Two day after this day is …(Jawaban: Tuesday)…
b. Two day before this day is ...(Jawaban: Friday)…
c. Tomorrow is …(Jawaban: Monday)…
d. Yesterday is …(Jawaban: Saturday)…
2. What time is it?
a. 04.10: ... (Jawaban: it's four past ten)
b. 03.30: ... (Jawaban: it's half past three)
c. 06.45: ... (Jawaban: it's a quarter to seven)
d. 10.15: ... (Jawaban: it's a quarter past ten)