Kurikulum Merdeka
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 243 Kurikulum Merdeka, Worksheet 5.3 dan 5.4
Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 243 Kurikulum Merdeka, Worksheet 5.3 dan 5.4
TRIBUNNEWS.COM - Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 243 Kurikulum Merdeka.
Pada soal Bahasa Inggris kelas 8 halaman 243 Kurikulum Merdeka, siswa diminta untuk menjawab sejumlah pertanyaan berdasarkan cerita yang disajikan.
Sebelum melihat kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 243 Kurikulum Merdeka, siswa diharapkan dapat mengerjakan soal secara mandiri.
Tribunnews.com tidak bertanggung jawab atas kesalahan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 243 Kurikulum Merdeka.
Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 243 Kurikulum Merdeka, terdapat pada Buku English for Nusantara untuk SMP/MTs kelas VIII karangan Ika Lestari Damayanti dkk. terbitan Kemendikbudristek tahun 2022.
Worksheet 5.3
c. Answer these questions. You may use Indonesian.
1. How many people were there in the story? Were they friends?
Answer: There were two people. Not really, they seem to be classmates.
2. Where did the story take place?
Answer: The story takes in the classroom.
3. Can you guess the gender and age of ‘I’ character in the story?
Baca juga: Kunci Jawaban PAI Kelas 8 SMP Halaman 61 Kurikulum Merdeka, Aktivitas 2
Answer: I guess the "I" is around 13 or 14 years old.
4. Who asked the question “Have you heard of makeup?” in the story?
Answer: The classmate girl asked the question.
5. Why did she say that “You’d look prettier with makeup on”?
Answer: Perhaps, she’s just being mean, commenting on the fact that ‘I’ did not put any makeup on but ‘I’ looks pretty. Or, perhaps she was concerned about ‘I’ who doesn’t look fresh without any make up.
6. Why did ‘I’ not say anything to her?
Answer: Because her words made "I" hurt.
7. What does the word ‘intently’ in “She looked at me intently” mean?
Answer: It means that She observes the face seriously and makes ‘I’ uncomfortable.
8. Have you experienced looking at something intently?
Answer: Yes when I used a lot of make up on face.
Worksheet 5.4
d. Fill in the bubbles in the comic with the words from the story.
Answer:
1. “Have you heard of makeup?”
2. You’d look prettier with makeup on.
3. Yeah, I know.
4. She turned away to do her work, humming a song that was overplayed by the radio. Apparently not aware of how much her words had hurt me.
*) Disclaimer:
- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.
- Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
(Tribunnews.com/Nurkhasanah)
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.