Sabtu, 4 Oktober 2025

Soal Latihan

30 Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 7 dan Kunci Jawaban SAS

Berikut 30 soal PAS mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs semester 1 Kurikulum Merdeka dan kunci jawaban SAS, ASAS.

Penulis: Sri Juliati
Editor: Nuryanti
Kolase Tribunnews.com/Canva
30 soal PAS mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs semester 1 Kurikulum Merdeka dan kunci jawaban SAS, ASAS. 

A. A necklace
B. A bracelet
C. A watch
D. A ribbon

Jawaban: D. A ribbon

13. What is Sinta’s favorite meal?

A. Rica-rica chicken with rice and orange juice.
B. Spicy chicken with rice and orange juice.
C. Rica-rica chicken with rice and lemon juice.
D. Spicy chicken with rice and lemon juice.

Jawaban: A. Rica-rica chicken with rice and orange juice.

14. What is a type of sports that is similar to Sinta’s hobby?

A. Tennis.
B. Volleyball.
C. Basketball.
D. Archery.

Jawaban: A. Tennis.

15. What things do Sinta and Ibu Posma always bring to play badminton?

A. Balls and rackets.
B. Shuttlecocks and boards.
C. Shuttlecocks and rackets.
D. Balls and boards.

Jawaban: C. Shuttlecocks and rackets.

16. How many times do Sinta and Ibu Posma play badminton?

A. Three times a week.
B. Two times a week.
C. Five times a week.
D. Four times a week.

Jawaban: B. Two times a week.

The text is for number 17 to 20

Monita’s bedroom is very spacious. She loves to hang out in her bedroom. When we go inside, there is one large bed. If we look closely, we can see a drawer under her bed. There are many dolls inside the drawer. Next to the bed, there is a side table with a lamp above it. She has a big white
cupboard which is full of colorful clothes. She likes Justin Bieber so shesticks some posters of him on the wall. Between the posters, she hangs a picture of her and her best friends. In front of her bed, there is a cabinet with a television above it. She tidies up her bedroom every day. No wonder 

17. What can we find in Tamara’s bedroom?

A. A drawer, a bed, dolls, a side table, and a cupboard.
B. A bed, a side table, a radio, and a lamp.
C. A bed, a side table, books, and a television.
D. A picture, dolls, a chair, and a rug.

Jawaban: A. A drawer, a bed, dolls, a side table, and a cupboard.

18. What does Monita do to make her bedroom neat and clean?

A. Wipes the dust.
B. Puts the trash away.
C. Tidies up the room.
D. Mops the loor.

Jawaban: C. Tidies up the room.

19. Where does Tamara keep her dolls?

A. She keeps her dolls under the cabinet.
B. She keeps her dolls between the posters.
C. She keeps her dolls above the side table.
D. She keeps her dolls inside the drawer.

Jawaban: D. She keeps her dolls inside the drawer.

20. What does Tamara hang between the posters?

A. A picture of beautiful lamps.
B. Colorful clothes.
C. A picture of her and her best friends.
D. A television.

Jawaban: C. A picture of her and her best friends.

The following text for number 21-25

How to Make a cup of Coffee

Fill the (21) … with water

(22) … the water.

While waiting for the water to boil, take two (23) … of coffee and two spoons of sugar. Put in a cup.

Next, (24) … the hot water into a cup.

Then, stir it gently.
 
Finally, your coffee is ready to be (25) …

21. A. bowl
B. knife    
C. pan    
D. cup

Jawaban: D. cup

22. A. boil
B. cut
C. put
D. wrap

Jawaban: A. boil

23. A. bowl
B. knife    
C. pan
D. spoons

Jawaban: D. spoons

24. A. heat
B. pour
C. set
D. add

Jawaban: B. pour

25. A. served
B. assisted
C. attended
D. helped

Jawaban: A. served

For numbers 26-30 complete the dialogue with appropriate words.

Galang : Come in, Andre.

Andre : Wow. Is this your bedroom? It is so (26) __________.

Galang : Well, I don’t think it is that tidy. I feel like it’s still (27) __________.

Andre : Why do you think so?

Galang : I have too many books and I don’t know where to store them. My drawers are full. That is why I put some of them (28) __________ my bed.

Andre : Don’t you think it is too dusty to put your books there? There is usually a lot of (29) __________ under the bed.

Galang : Yeah … but I don’t know where else I should put them.

Andre : Why don’t you donate the books you don’t read anymore? I know a place to donate books.

Galang : That’s a great idea! Will you help me sort the books?

Andre : Sure! Let’s start by putting the books out. Then, we can (30) __________ them from the dust together.

Galang : Okay. Thank you, Andre.

Jawaban: 

26. tidy

27. messy

28. under

29. dust

30. clean

Disclaimer:

Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Sri Juliati)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved