Sabtu, 4 Oktober 2025

Soal Latihan

30 Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka, Disertai Kunci Jawaban

Simak 30 contoh soal UAS atau PAS Bahasa Jawa kelas 5 SD, Kurikulum Merdeka Semester 1 yang disertai dengan Kunci Jawaban.

Editor: Nuryanti
Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka
Simak 30 contoh soal UAS atau PAS Bahasa Jawa kelas 5 SD, Kurikulum Merdeka Semester 1 yang disertai dengan Kunci Jawaban. 

a. dongeng
b. cerkak
c. geguritan
d. sejarah

Jawab: a

13. Salah siji titikan utawa ciri-cirine teks narasi yaiku ...

a. Antagonis
b. Kritis
c. Kronologis
d. Protagonis

Jawab: c

14. Bapak nonton wayang, aku nonton dhangdhut. Yen dadi basa karma ….

a. Bapak mirsani wayang, kula ningali dhangdhut.
b. Bapak mirsani wayang, kula mirsani dhangdhut.
c. Bapak ningali wayang, kula mirsani dhangdhut.
d. Bapak mirsani wayang, kula ningali dhangdhut.

Jawab: d

15. "Sedaya warga sami gumregut anggenipun gotong-royong kanthi raosing manah ingkang remen lan ikhlas."

Tegesipun tembung gumregut inggih punika ....

a. Alon-alon
b. Cekat-ceket
c. Gumebrug
d. Gumregah

Jawab: b

Baca juga: Kunci Jawaban Tema 2 Kelas 4 SD Halaman 111: Pecahan Biasa dan Pecahan Campuran

16. "Saking asiling pirembagan wulan kepengker katetepaken benjing enjing badhe kerja bakti."

Wulan kepengker tegese ...

a. Sasi mburi
b. Sasi ngarep
c. Sasi sukmben
d. Sasi wingi

Jawab: d

17. Kembang mawar iki sesuk mesthi bakal alum.

Tembung alum kosok baline …………

a. Alus
b. Seger
c. Bosok
d. Wangi

Jawab: b

18. Ayu lagi (sapu) latar.

Tembung kang trep kanggo ngganepi ukara ing jero tandha kurung yaiku ……….

a. Berwudlu
b. Mandi
c. Makan
d. Tidur

Jawab: a

19. Pak Lurah lagi .......... menyang kelurahan. Anake uga lagi mangkat sekolah.

Tembung kang pas yaiku ………..

a. Tindak
b. Kesah
c. Mangkat
d. Budhal

Jawab: a

20. Sing kalebu dolanan modern yaiku….

a. Lumpatan, bekelan, gobag sodor, egrang
b. Dhelikan, betengan, jamuran, playstation
c. Android, tab, gadget, PS
d. PS, tab, dhakon, gadget

Jawab: c

Baca juga: 25 Contoh Soal UAS, PAS PJOK Kelas 4 SD Semester 1 K13 Lengkap Beserta Kunci Jawaban

21. Lakone wayang bengi iku yaiku ....

a. Laire Gathotkaca
b. Laire Wisanggeni
c. Laire Bima
d. Laire Abimanyu

Jawab: a

22. Bu bidhan (priksa) pasien sing ngandhut.

a. dipriksani
b. dipriksa
c. mriksakake
d. mriksa

Jawab: d

23. Manawa wangsulane/jawabane “iya”, pitakon kang mathuk/cocok yaiku ...

a. Pira regane tas iki?
b. Apa omahmu ing Kebumen?
c. Sapa jenenge bapakmu?
d. Kapan kowe sunat?

Jawab: b

24. Crita kang ora kalebu dongeng yaiku ...

a. Perang Diponegoro
b. Kancil Nyolong Timun
c. Keong Mas
d. Buta Ijo

Jawab: a

25. Crita kewan-kewan kang bisa ngomong kaya manungsa, diarani ...

a. sage
b. mite
c. legenda
d. fabel

Jawab: d

Baca juga: Kunci Jawaban Tema 7 Kelas 3 SD Halaman 162: Alat Komunikasi Masa Kini

26. Tembung apik iku pada tegese kalian ….

a. Ala
b. Seneng
c. Remen
d. Becik

Jawab: d

27. Tembung ing ngisor iki sing ora kalebu dasanamane angin yaiku ….

a. Bajra
b. Hawa
c. Bayu
d. Surya

Jawab: d

28. Pak Danu wes wegah ngomongi Adi, amerga Adi kui bocah sing kaku atine.
Kaku atine iku artine ….

a. Gampang nesu
b. Angel dikandani
c. Seneng bantah
d. Ora gelem ngomong

Jawab: b

29. Piranti ing ngisor iki sing ora kalebu gamelan yaiku ….

a. Gambang
b. Gong
c. Biola
d. Saron

Jawab: c

30. Amarga lindhu omah-omah padha ambruk. Dasanamane ambruk yaiku ...

q. Anyar
b. Remuk
c. Bakoh
d. Rubuh

Jawab: d

*) Disclaimer:

Contoh soal di atas hanya digunakan oleh orang tua untuk memandu proses belajar anak.

(Tribunnews.com/Faryyanida Putwiliani)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved