Minggu, 5 Oktober 2025

Latihan Soal

15 Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 6 Kurikulum 2013, Lengkap dengan Kunci Jawaban

Berikut merupakan contoh soal UAS, PAS mata pelajaran Bahasa Jawa kelas 6 Semester 1 Kurikulum 2013, lengkap dengan kunci jawaban.

Tribunnews
Contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS), Penilaian Akhir Semester (PAS) mata pelajaran Bahasa Jawa kelas 6 Semester 1 Kurikulum 2013 lengkap dengan kunci jawaban. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS), Penilaian Akhir Semester (PAS) mata pelajaran Bahasa Jawa kelas 6 Semester 1 Kurikulum 2013 lengkap dengan kunci jawaban.

Contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 6 Semester 1 terdiri dari 15 soal pilihan ganda.

Siswa sebaiknya mengerjakan soal-soal terlebih dahulu sebelum menengok kunci jawaban.

Berikut contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 6 Semester 1 Kurikulum 2013 lengkap dengan kunci jawaban:

1. Nalika isih aran Jabang Tetuka, Gathutkaca dijedhi ana ing kawah . . . .

A. Candradimuka

B. Candrarasa

C. Candra Buwana

D. Candra Antrakusuma

Jawaban: A

2. Nalika sish bayi, wujude Gathutkaca yaiku . . . .

A. Kunta Wijayadanu

B. raseksa

C. buntel

D. topeng waja

Jawaban: B

3. Gathutkaca nalika isih bayi diwenehi aran . . . .

A.Jabang Bayi

B. Jabang Raseksa

C. Jabang Bocah

D. Jabang Tetuka

Jawaban: D

4. Asmane Ibune Gathutkaca yaiku . . . .

A. Drupadi

B. Arimbi

C. Pregiwa

D. Srikandi

Jawaban: B

5. Arane senjatane Gathutkaca sing dianggo ing dada yaiku . . . .

A. nanggala

B. kotang antrakusuma

C. pasopati

D. alugara

Jawaban: B

6. Tibane swara vokal ing pungkasane gatra diarani ....

A. guru gatra

B. guru lagu

C. guru sastra

D. guru wilangan

Jawaban: B

7. Sagung para rawuh sadaya, Mugi pinayungan nugraha yekti, Asih tresna Allah satuhu, Tansaha kasasira, Puja puji syukur saha sembah sujud, Konjuk ing ngarsa paduka, Gusti Allah Maha Suci.

Tembang macapat ing dhuwur iku guru gatrane ana ... larik

A. 6

B. 5

C. 8

D. 7

Jawaban: D

8. Sekar gambuh ping catur, Kang cinatur polah kang kalantur, Tanpa tutur katula-tula katali, Kadaluwarsa kapatuh, Kapatuh pan dadi awon Guru wilangan ing tembang macapat ing dhuwur yaiku ....

A. 7, 9, 10, 7, 8

B. 7, 10, 12, 8, 8

C. 7, 7, 8, 8, 9, 9

D. 8, 10, 12, 7, 7

Jawaban: B

9. Tembang sing dudu tembang macapat yaiku ....

A. Asmaradana

B. megatruh

C. cublak-cublak suweng

D. kinanthi

Jawaban: C

10. Bapak pucung renteng-renteng kaya kalung, Dawa kaya ula, Pencokanmu wesi miring, Yen lumaku si pucung ngumbar swara. Tembang pocung ing dhuwur batangane ....

A. sepur

B. kalung

C. ula

D. sabuk

Jawaban: A

11. Pak Budi maos koran wonten kantor. maos basa ngokone ....

A. nulis

B. ndelok

C. tuku

D. maca

Jawaban: D

12. Pitik tukung lan padhang bulan kalebu tembang ....

A. keroncong

B. dolanan

C. pop

D. macapat

Jawaban: B

13. Cacahe wanda (suku kata) saben sagatra ing tembang macapat diarani ....

A. guru lagu

B. guru sastra

C. guru gatra

D. guru wilangan

Jawaban: D

14. Arane perang kang ndadekake Gathutkaca gugur yaiku . . . .

A. Baratayudha

B. Tanding

C. Bubat

D. Mahabarata

Jawaban: D

15. Cacahe gatra saben sapada ing tembung macapat diarani ....

A. guru gatra

B. guru wilangan

C. guru sastra

D. guru lagu

Jawaban: D

Disclaimer:

Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Ifan)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved