Sabtu, 4 Oktober 2025

Kunci Jawaban

Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 8 Halaman 44-45, Uji Kompetensi Wulangan 2

Berikut kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 8 halaman 44-45. Memuat tugas Uji Kompetensi Wulangan 2 bagian soal pilihan ganda.

Penulis: Enggar Kusuma Wardani
Editor: Endra Kurniawan
Buku Bahasa Jawa Kelas 8
Kunci jawaban Bahasa Jawa Kelas 8 halaman 44-45. Siswa diminta menjawab soal terkait materi bab 2 pada tugas Uji Kompetensi Wulangan 2. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 8 halaman 44-45.

Pada buku Bahasa Jawa kelas 8 halaman 44-45, terdapat tugas Uji Kompetensi Wulangan 2.

Tugas pada buku Bahasa Jawa kelas 8 halaman 44-45 memuat soal terkait materi pada bab 2.

Sebelum melihat kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 8 halaman 44-45, siswa diharapkan terlebih dahulu menjawab soal secara mandiri.

Kunci jawaban pada artikel ini digunakan sebagai panduan dan pembanding oleh orang tua untuk mengoreksi pekerjaan anak.

Ada kemungkinan terdapat perbedaan jawaban pada kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 8 halaman 44-45.

Baca juga: Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 121-125 Kurikulum Merdeka: Evaluasi Tema 2

Uji Kompetensi Wulangan 2

A. Pethikan teks ing ngisor iki wacanen sing permati, sabanjure wangsulana pitakon- pitakon kanthi milih wangsulan sing paling bener!

"Wonten enjing ingkang langitipun padhang, Mbok Randha kaliyan putrinipun para kleting ingkang ayu-ayu, inggih menika Kleting Abang, Kleting Biru, Kleting Ungu, lan Kleting Ijo sami ngenggar-enggar penggalih. Wonten nggriya Kleting Kuning olah-olah lan reresik griya piyambakan.
Kleting Kuning niku putra tirine Mbok Randha. Pengrengkuhe Mbok Randha dhateng Kleting Kuning niku winastanan emban cindhe emban siladan, benten kaliyan putri sanesipun....”

1. Bebasan sing tegese ora adil, yaiku ....
a. Arep jamure ora arep watangane.
b. Emban cindhe, emban siladan.
c. Ora uwur ora sembur.
d. Rebut balung tanpa isi.

Jawaban: B

2. Paribasan sing tegese ora duwe apa-apa, ora gelem ikhtiyar nanging
kepingin dadi panguwasa, yaiku....
a. Adang-adang tetesi embun.
b. Blilu tau, pinter durung nglakoni.
c. Cebol nggayuh lintang.
d. Durung pecus keselak besus.

Jawaban: C

3. Pepindhan sing tegese anggone nyambut gawe polahe ora leren-leren siji
mari ditandangi, sijine kudu enggal ditandangi maneh, yaiku kaya....
a. Kuthuk kelangan babon
b. Lintang alihan
c. Ngaru napung
d. Niba nangi

Jawaban: D

4. Saloka sing tegese wong asor/ala wewatekane nanging sugih bandha
donya, yaiku ....
a. Asu belang kalung wang.
b. Bathok bolu isi madu.
c. Cecak nguntal empyak.
d. Dom sumurup banyu.

Jawaban: A

5. Jinis ragam basa manut panganggone sing trep manut unggah-ungguh yaiku ....
a. Basa formal-basa informal
b. Basa tulis-basa lisan
c. Basa ngoko basa-basa krama.
d. Basa gancaran-basa sastra

Jawaban: C

6. Ragam dhialek Surabayaan, Bojonegoroan, Malangan lan sapanunggalane iku pamerange ragam basa sing dititik saka ....
a. Panganggone
b. Wilayahe
c. Sapa sing nganggo
d. Situasine

Jawaban: B

Baca juga: Kunci Jawaban PKN Kelas 8 Halaman 53 K13, Macam-macam Norma Kehidupan

7. Ragam basa formal lan informal iku ragam basa sing dititik saka ....
a. Panganggone
b. Wilayahe
c. Sapa sing nganggo
d. Situasine

Jawaban: D

8. Teks "Solah Bawa" ing dhuwur dititik saka ragam basa manut unggah-ungguh klebu ragam basa ....
a. Basa ngoko lugu
b. Basa ngoko alus
c. Basa krama lugu
d. Basa krama alus.

Jawaban: D

9. Pethikan teks ing dhuwur dititik saka ragam basa manut unggah-ungguh klebu ragam basa ....
a. Basa ngoko lugu
b. Basa ngoko alus
c. Basa krama lugu
d. Basa krama alus

Jawaban: B

10. Ukara ing ngisor iki sing paling trep manut aturan unggah-unggahe yaiku .....
a. Kula sampun nyuwun arta, nanging dereng dipunparingi kalih ibu.
b. Kula empun nedha arta, nanging dereng disukani kalih ibu.
c. Kula sampun nedhi yatra, ning dereng disukani kalih ibu.
d. Kula empun nedhi yatra nanging dereng diparingi ibu.

Jawaban: A

*) Disclaimer:

- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

- Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Enggar Kusuma)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved