Kunci Jawaban
Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 7 Semester 1, Beserta Jawabannya
Berikut contoh contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 7 semester 1. Terdapat soal pilihan ganda terdiri dari nomor 1 - 15, serta jawabannya
Jawaban: C
Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1, Lengkap Beserta Kunci Jawaban
Para pangunjung yen kepengin lunga menyang Sendang Biru bisa nganggo kendaraan pribadi utawa kendaraan umum.
7. Saka ukara ing ndhuwur, kang kalebu tembung ancer-ancer yaiku tembung ....
A. Menyang
B. Sendhang biru
C. Para pengunjung
D. Kendaraan umum
Jawaban: A
1. Aku tuku gula ing pasar
2. Kula tumbas gendhis wonten ing peken
3. Kula mundhut gula ing peken
4. Kula mundhut gendhis ing peken
8. Ukara ing dhuwur kang kalebu basa ngoko lugu yaiku nomer ….
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Jawaban: A
Mbak Rani wingi lunga menyang Pekalongan arep tuku Batik.
9. Yen nganggo basa ngoko alus, yaiku ….
A. Mbak Rani kalawingi kesah dhateng Pekalongan badhe mundhut Batik
B. Mbak Rani kalawingi tindhak dhateng Pekalongan badhe mundhut Batik
C. Mbak Rani wingi tindhak menyang Pekalongan arep mundhut Batik.
D. Mbak Rani wingi kesah datheng Pekalongan arep mundhut Batik
Jawaban: C
Gunung Arjuna yen didheleng saka kutha Malang mligine tlatah Singosari katon ijo royo royo, ing lembah utawa kaki gunung kaya kaya astane satria kang gagah prakosa njaga alam ing sakiwa tengene.
10. Miturut tata rakite utawa jenise tembung, tembung “saka” kalebu tembung ancer ancer amarga tembung saka ….
A. Sesulihing Gunung Arjuna
B. Nerangake kaendahan ing Gunung Arjuna
C. Kanggo nerangake pangrasa ndheleng Gunung Arjuna
D. Kanggo nyambung tembung di dheleng karo Kutha Malang
Jawaban: D
Minangka salah sawijining papan wisata ing Jawa Wetan, dumunung ing kutha Blitar kalebu wisata budaya / cagar budaya. Manggon ana ing sangisore Gunung Kelud. Ing sakupenge tinemu reca ( arca ) peninggalan saka kerajaan Kediri.
11. Wisata ing dhuwur nyritakake ….
A. Pesisir Ngliyep
B. Kampung Coklat
C. Candi Penataran
D. Pesarean Bung karno
Jawaban: C
Telaga Sarangan iku dununge ing sakulone kutha Magetan, kurang luwih 16 km saka kutha.
12. Tembung kurang luwih yen karunut miturut macane nggunakake swara ….
A. U jejeg, A jejeg, U jejeg, I miring
B. U jejeg, A miring, U jejeg, I jejeg
C. U miring, A miring, U jejeg, I jejeg
D. U miring, A jejeg, U jejeg, I miring
Jawaban: A
Mbah Sastra duwe pekarangan kang amba banget, dhewekke seneng ngingu kewan, akeh maneka warna kewan kang ana ing pekarangan kayata : sapi, wedhus, kebo, pitik, kelinci, bebek, menthog.
13. Manut teks ing dhuwur tembung kang nganggo swara miring yaiku ….
A. Sapi
B. Kebo
C. Kelinci
D. Wedhus
Jawaban: D
Sawise lulus saka STOVIA, Dr Soetomo banjur nerusake perjuwangane ing Kutha Surabaya. Liwat organisasi Budi Utomo. Dr. Soetomo uga ngedegake organisasi putri Mardika, yaiku sawijine organisasi kewanitaan kang nerbitake ariwarti Darma Kandha, sawijining surat kabar kang digunakake kanggo propaganda merjuwangake kamardikan.
14. Teks kasebut ing dhuwur kalebu struktur bageyan ….
A. Surasa
B. Wasana
C. Pambuka
D. Idhentifikasi
Jawaban: A
A. Wekasan Riwayate
B. Perjuwangan lan lelabuhan
C. Riwayat Pakaryan
D. Asal Usul tokoh
E. Anugrah kang diterima
15. Pranyatan nomer … lan … ing dhuwur kalebu isi panutup / wasana teks profil.
A. B lan C
B. A lan E
C. B lan D
D. A lan C
Jawaban: B
*) Disclaimer:
Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.
Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
(Tribunnews.com/Pondra Puger)