Selasa, 7 Oktober 2025

Kunci Jawaban

Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1, Beserta Jawabannya

Berikut contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 2 semester 1. Terdiri dari soal pilihan ganda nomor 1 - 15, beserta jawabannya

Penulis: Pondra Puger Tetuko
Editor: Arif Fajar Nasucha
Freepik
Ilustrasi belajar - Berikut contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 2 semester 1, beserta kunci jawabannya. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) Bahasa Jawa kelas 2 Semester 1 lengkap beserta kunci jawabannya.

Contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 2 Semester 1 terdiri dari 15 soal pilihan ganda.

Dirangkum Tribunnews.com dari berbagai sumber, kumpulan contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 2 Semester 1 ditujukan kepada orang tua atau wali untuk memandu proses belajar anak.

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 7 Semester 1, Beserta Jawabannya

Contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 2 semester 1, beserta jawabannya

1. Anak sing ruju kuwi anak sing ….

a. Paling keri

b. Paling tua

c. Paling ayu

Jawaban: a

2. Anak sing paling tuo diarani …

a. Mbarep

b. Ruju

c. Ragil

Jawaban: a

3. Gita : “Bapak bade tindak pundi?”

Pak Sule : “Bapak arep tindak nang Surabaya!”

Tembung tindak kuwi pada karo tembung …

a. Bali

b. Teka

c. Lunga

Jawaban: c

4. Dika : “ ….. koe lunga?”

Lika : “Aku lunga saka pasar”

Tembung pitakon sing bener kanggo njangkepi ukoro ing dhuwur iku yaiku …

a. Apa

b. Saka ngendi

c. Mbi sapa

Jawaban: b

5. Yen dolanan layangan ana ing …

a. Kelas

b. Lapangan

c. Dhuwur omah

Jawaban: b

6. Yen dolanan karo konco kuwi ora oleh …

a. Bareng-bareng

b. Sore-sore

c. Tukaran

Jawaban: c

7. Aku biasa dikanggokake nutupi sirah. Aku digawe soko kain. Aku yaiku …

a. Tas

b. Klambi

c. Topi

Jawaban: c

8. Kucing – iwak – mangan – ana

Urutan sing bener yaiku …

a. Kucing mangan ana iwak

b. Ana iwak mangan kucing

c. Ana kucing mangan iwak

Jawaban: c

9. Bocah kang sregep sinau dadi….

a. Bodho

b. Pinter

c. Bandel

Jawaban: b

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1, Lengkap dengan Kunci Jawabannya

10. Kelase reged, supaya resik kudu….

a. Disulaki

b. Dituroni

c. Disaponi

Jawaban: c

11. Yen ketemu karo bu guru ing wayah esuk kudu ngaturake ….

a. Sugeng dalu

b. Sugeng enjing

c. Sugeng siang

 Jawaban: b

12. Ibu tindhak peken. Basa ngokone yaiku….

a. Ibu lungo sekolah

b. Ibu lungo warung

c. Ibu lungo pasar

Jawaban: c

13. Yen arep lewat ing ngarepe wong liyo kudu ngaturake….

a. Nyuwun ngapura

b. Nyuwun sewu

c. Nyuwun pamit

Jawaban: b

14. Kuwajibane bocah sekolah yaiku….

a. Turu

b. Dolan

c. Sinau

Jawaban: c

15. Aku mangkat sekolah bareng….

a. Kancaku

b. Bapak

c. Ibuk

Jawaban: a

*) Disclaimer:

Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Pondra Puger)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved