Minggu, 5 Oktober 2025

Kunci Jawaban

Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 1, Beserta Jawabannya

Berikut contoh soal UAS, PAS Bahasa Inggris kelas 8 semester 1, dengan soal pilihan ganda nomor 1 - 15 beserta kunci jawabannya

Penulis: Pondra Puger Tetuko
Editor: Tiara Shelavie
Kompas.com
Ilustrasi buku - contoh soal UAS, PAS Bahasa Inggris kelas 8 semester 1, beserta jawabannya. 

d. Sure

Jawaban: d. 

6. Loli : Hi, Hana. How was your trip?

Hana : . . . .

What is the best answer to complete the dialogue?

a. It was great

b. How are you

c. What about you

d. What happened

Jawaban: a.

7. Alma : Why do you look so sad?

Bams : . . . .

What is the best answer to complete the dialogue with denying information?

a. I've lost my best friend

b. I've lost my cell phone

c. Sorry, I don't want to talk about it

d. It's only 5 km from here

Jawaban: c

8. Aldo : It was an interesting performance, wasn't it?

Brian : . . .

What is the best answer to complete the dialogue? (prompt : disagreement)

a. I agree entirely

b. I am eye and eye with you

c. Perhaps, but I don't think that. It's just OK

d. Absolutely, splendid!

Jawaban: c.

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS PAI Kelas 7 Semester 1 Lengkap Beserta Kunci Jawaban

Teks untuk soal nomor 9 - 10

Mr. and Mrs. Albert Evans

Request the pleasure of your company at their marriage of their daughter Elizabeth Anne to Mr. Michael Ryan Barnett

Saturday, the seventh of June at seven o'clock in the evening The Hampton's Country Club Richfield, VA And afterwards a reception in the Grand Ballroom

RSVP by May 22nd

265-5566

9. What is the purpose of the text?

a. To invite the readers to come to a wedding party

b. To explain the readers the details of wedding party

c. To describe the bride and groom

d. To inform the readers

Jawaban: a.

10. Who got married?

a. Elizabeth Anne and Mr. Michael Ryan Barnett

b. Mr. and Mrs. Albert Evans

c. Mr. Michael Ryan Barnett

d. The Barnetts

Jawaban: a.

Teks untuk soal nomor 11 - 12

ANNOUNCEMENT

On celebrating Indonesia Independence day, the school canteen gives out free lunch for all students.

The lunch consists of traditional Indonesian foods and drinks.

Don't miss out and enjoy!

School Headmaster

11. What kind of the text is it? It is . . .

a. Advertisement

b. Announcement

c. Shopping list

d. Invitation

Jawaban: b. 

12. Where do you possibly find this kind of text? It is . . .

a. In the garage

b. In the headmaster's room

c. In the teacher's room

d. In the school canteen

Jawaban: d.

Teks untuk soal nomor 13 - 14

To: Daddy
I'm so happy that I've just bought a house in South Carolina. It's near a beautiful beach. My dream came true and my hard work is paid off. I plan to leave the apartment next week.

Kayla

13. Kayla feels happy because she . . .

a. Sees a beautiful beach

b. Always works hard

c. Lives in California

d. Has a new house

Jawaban: d. 

14. What is the relationship between the sender and the receiver of the
message?

a. Family

b. Friends

c. Siblings

d. Colleagues

Jawaban: a.

15. Choose the correct grammar for question below!

My mother ........... a cupcake and brownies right now.

a. Is make

b. Is making

c. Make

d. Made

Jawaban: b.

*) Disclaimer:

Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Pondra Puger)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda
AA

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved