Minggu, 5 Oktober 2025

Soal Latihan

25 Soal PAS Bahasa Sunda Kelas 2 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Simak 25 contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 2 semester 2 dalam bentuk soal pilihan ganda beserta kunci jawabannya.

Penulis: Nurkhasanah
Canva/Tribunnews
SOAL LATIHAN - Ilustrasi soal latihan ujian dibuat di Canva pada Selasa (10/6/2025). Simak 25 contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 2 semester 2 dalam bentuk soal pilihan ganda beserta kunci jawabannya. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut contoh soal Penilaian Akhir Semester (PAS) atau Sumatif Akhir Semester (SAS) mata pelajaran Bahasa Sunda kelas 2 SD/MI semester 2 tahun 2025. 

Kumpulan contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 2 semester 2 dalam artikel ini berbentuk soal pilihan ganda lengkap dengan kunci jawabannya. 

Soal PAS Bahasa Sunda kelas 2 semester 2 ini dapat digunakan sebagai bahan belajar murid sebelum menghadapi ujian.

25 Soal PAS Bahasa Sunda Kelas 2 Semester 2 dan Kunci Jawaban

1. Arulin - di - barudak - sakola - buruan. Kalimahna....
A. Di buruan sakola barudak arulin
B. Sakola barudak arulin di buruan
C. Barudak arulin di buruan sakola

Jawaban: C

2. Lalajo - Dadang - keur - dina - méngbal - tivi. Kalimahna....
A. Dadang keru tivi dina lalajo mengbal
B. Mengbal dina tivi Dadang keru lalajo
C. Dadang keru lalajo mengbal dina tivi

Jawaban: C

3. Dédi - gunung - ku - digambar - keur. Kalimahna....
A. Dedi keur digambar ku Gunung
B. Gunung keur digambar ku Dedi
C. Digambar ku Dedi gunung keur

Jawaban: B

4. Di dieu beuki leungit. Leungit = ....
A. Euweuh
B. Mesat
C. Loba

Jawaban: A

Baca juga: 30 Soal PLBJ Kelas 2 SD Semester 2 dan Kunci Jawaban PAS/SAS

5. Ngahariringkeun pupuh disebutna....
A. Nembang
B. Kakawihan
C. Carita

Jawaban: A

6. .....jambu téh daunna ku hileud
A. Buah
B. Dahan
C. Tangkal

Jawaban: C

7. Mata lauk aya .... di gigir.
A. Huluna
B. Buntut
C. Sisit

Jawaban: A

8. Dahan kembang téh aya....
A. Kembang
B. Daunan
C. Tatangkalan

Jawaban: B

9. Dahan kembang téh aya....
A. Kembang
B. Daunan
C. Tatangkalan

Jawaban: B

10. Perhatikeun paguneman di handap ieu!

Agus: ”Mah, tadi disakola aya pamariosan gigi? Seueur rerencangan mah seueur nu nangis!”
Ibu: “Naha bet narangis sagala?”
Agus: “Saurna sieun waosna dicabut ku dokter!”

Dina paguneman di luhur, Agus nuju ngobrol sareng .....
A. ibuna
B. réréncanganana
C. ibu guru

Jawaban: A

12. Agus mah geus ..... ku Mamah dibawa ka dokter gigi.
A. biasa
B. jarang
C. pernah

Jawaban: A

13. Badru tara daék ngosok huntu, atuh ayeuna manéhna nyeri .....
A. huntu
B. gusi
C. baham

Jawaban: A

14. Lamun tara daék mandi, awak urang bakal .....
A. borokan
B. bau awak
C. awakna bakal kaserang panyakit

Jawaban: B

15. Urang kudu ..... diajar
A. getol
B. kedul
C. gancang

Jawaban: A

16. Ngarah beresih, mandi téh kudu .....
A. disabunan
B. disampoan
C. diodolan

Jawaban: A

17. Lamun urang rék tumanya ka bu guru di kelas, alusna ngacungkeun heula .....
A. curuk
B. lengeun
C. ramo

Jawaban: A

18. Ngarah teu nyeuri huntu, lian ti mindeng ngosok huntu, ogé kudu ngadahar kadaharan .....
A. nu ngandung gizi jeung vitamin
B. nu ngareunah jeung araramis
C. nu ngareunah jeung parelem

Jawaban: A

19. Lamun urang nyeri huntu, kudu buru-buru ka .....
A. dokter anak
B. dokter gigi
C. dukun

Jawaban: B

20. Baca heula kakawihan ieu di handap.

Cing cangkeling.
Manuk cingkleung cindeten.
Plos kakolong.
Bapa Satar buleneng.

Naon judulna éta kakawihan téh?
A. Manuk cingkleung
B. Cing cangkeling
C. Eundeuk-eundeukan

Jawaban: B

21. Tangkal kembang téh daunna mani .....
A. Laleutik
B. Haréjo
C. Warnana beureum

Jawaban: B

22. Balong - Héri - lauk - marab - keur. Kalimahna...
A. Marab lauk di balong Heri keur
B. Heri keur di balong marab lauk
C. Heri keur marab lauk di balong

Jawaban: C

23. Agus teu ceurik waktu aya dokter gigi datang ka sakola téh, da ngarasa .....
A. huntuna beresih
B. huntuna séhat
C. huntuna bodas

Jawaban: B

24. Nu kaasup kana pakakas kabaersihan, nyaéta .....
A. sapu
B. odol
C. sabun

Jawaban: A

25. Ngosok huntu kudu maké ..... ngarah beresih
A. sikat gigi
B. curuk
C. tapas

Jawaban: A

(Tribunnews.com/Nurkhasanah)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved