Sabtu, 4 Oktober 2025

Kurikulum Merdeka

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 244 245 Kurikulum Merdeka, Progress Check 2

Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 7 halaman 244 dan 245 Kurikulum Merdeka. Memuat tugas Progress Check 2 terkait materi Chapter 5.

Penulis: Enggar Kusuma Wardani
Buku Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 halaman 244 dan 245 Kurikulum Merdeka. Siswa diminta menjawab soal terkait Chapter 5 - This is My School pada tugas Progress Check 2. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 7 halaman 244 dan 245 Kurikulum Merdeka.

Pada buku Bahasa Inggris kelas 7 halaman 244 dan 245 Kurikulum Merdeka, terdapat tugas Progress Check 2.

Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 7 halaman 244 dan 245 Kurikulum Merdeka digunakan untuk menjawab soal terkait Chapter 5 - This is My School.

Sebelum melihat kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 7 halaman 244 dan 245 Kurikulum Merdeka, siswa diharapkan terlebih dahulu menjawab soal secara mandiri.

Kunci jawaban pada artikel ini digunakan sebagai panduan dan pembanding oleh orang tua untuk mengoreksi pekerjaan anak.

Ada kemungkinan terdapat perbedaan jawaban pada kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 7 halaman 244 dan 245 Kurikulum Merdeka.

Progress Check 2

Text 1

Today, there is a school event in SMP Merdeka. There are many competitions to join in. There is a basketball competition in the school field. There are also other competitions that are held in some classes. Galang and his friends want to join the basketball competitions. They will compete against another class. Sinta likes to sing. She wants to join the singing competition. Her voice is so beautiful. Monita wants to join the storytelling competition. She is registering for it in the library. There is also an art exhibition. There are many handicrafts like keyrings and paintings to sell. Andre wants to buy a painting. He is going to the art exhibition now. For numbers 1-5, choose the best answer for each
question.

For numbers 1-5, choose the best answers.

1. These are some competitions in SMP Merdeka’s school event, except …
a. A basketball competition.
b. A storytelling competition.
c. A painting competition.
d. A singing competition.

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 211 Kurikulum Merdeka, Woksheet 5.5: Turn Left

Jawaban: C

2. What competition do Galang and his friends want to join?
a. A soccer competition.
b. A basketball competition.
c. A volleyball competition.
d. A badminton competition.

Jawaban: B

3. Why does Sinta want to join the singing competition?
a. Singing is her hobby.
b. The competition is held in the class.
c. The competition is held in the ield.
d. Sinta is registering for it in the library

Jawaban: A

4. What is Andre going to do?
a. Watch the basketball competition.
b. Register for the art exhibition.
c. Buy a handicraft.
d. Join the painting competition.

Jawaban: C

5. Where do competitions take place?
a. In some classes, art exhibition, and library.
b. In the library, the school ield, and art exhibition.
c. In the art exhibition, some classes, and school ield.
d. In the school ield, some classes, and library

Jawaban: D

For numbers 6-10, complete the dialogue with appropriate words.

Use the school layout to help you complete the dialogue.

Soal nomor 6-10 Progress Check 2 Buku Bahasa Inggris kelas 7 halaman 244 dan 245.
Soal nomor 6-10 Progress Check 2 Buku Bahasa Inggris kelas 7 halaman 244 dan 245.

Andre : How’s your irst day at school?

Pipit : It’s fun, but I want to go around the school. There are many school areas that I want to know more about.

Andre : I can show you some.

Pipit : Thank you.

Andre : You’re welcome. Well, where should we start?

Pipit : There! What room is that?

Andre : That is the principal’s oice. It is (6) __________ to the clinic.

Jawaban:

6. Next

Pipit : How about that room (7) __________ the library?

Jawaban:

7. beside

Andre : That is the science laboratory. We always go there on Thursday for science class.

Pipit : That’s interesting. By the way, (8) __________ the canteen?

Jawaban:

8. where

Andre : The canteen is (9) __________ the musalla and the teachers’ room. There is also a school yard (10) __________ of it. Many students play basketball there after school.

Jawaban:

9. between

10. in front

Pipit : Well, I’m quite hungry now. Should we grab something at the canteen before going home?

Andre : Okay, let’s go!

*) Disclaimer: 

- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

- Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Enggar Kusuma)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved