Kurikulum Merdeka
Kunci Jawaban Bahasa Inggris SMP/MTs Kelas 9 Kurikulum Merdeka Halaman 309-313, Chapter 5: Questions
Berikut ini merupakan kunci jawaban buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 309-313.
TRIBUNNEWS.COM – Simak, berikut ini merupakan kunci jawaban buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 309-313.
Pada buku Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 309-313, terdapat soal pilihan ganda dan essay latihan Chapter 5.
Dalam soal tersebut, siswa diminta menganalisis dan menjawab sejumlah pertanyaan yang telah terlampir.
Sebagai catatan, sebelum melihat kunci buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 309-313 siswa diminta untuk terlebih dahulu menjawab soal secara mandiri.
Kunci jawaban ini digunakan sebagai panduan dan pembanding oleh orang tua untuk mengoreksi pekerjaan anak.
Berikut Kunci jawaban buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Halaman 309-313, Chapter 5 : Question
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka halaman 309
Questions:
1. How do you keep your personal information safe?
a. sharing it online.
b. keeping it private.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris SMP/MTs Kelas 9 Kurikulum Merdeka Halaman 248,249: Section 2-Reading
c. sending it through emails.
d. giving it to your best friend.
Jawaban: b.
2. You get unsolicited emails telling you that you need to send your phone number immediately. If not, your account will be closed. However, you know that the emails are not valid. What should you do about it?
a. Ignore them and block the emails if possible.
b. Send them your phone number.
c. Reply to the emails to conirm.
d. Ask friends if they have the same experience.
Jawaban: a.
3. How can locking your smartphones help keep your privacy?
a. It avoids your smartphones from sending the data.
b. Nobody can misuse your smartphones.
c. It is required by the factory.
d. You can go online safely.
Jawaban: b.
4. Why does updating your computer make it safe?
a. It protects from the latest threats.
b. No one can use your computer.
c. It is not outdated.
d. To follow the trend.
Jawaban: a.
5. Why do we need to change the factory default password?
a. It’s easy to remember.
b. Everyone can use your router.
c. It’s diicult to remember.
d. It’s a standard password that everyone knows.
Jawaban: d
6. What can we do to our mobile apps?
a. Click YES on every setting of the apps.
b. Reject all apps’ settings.
c. Accept only apps’ required settings.
d. Uninstall them.
Jawaban: c
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka halaman 311
Complete the following sentences with always or never. Number one has been done for you.
1. Always check someone’s identity.
2. ____ verify a link is safe.
Jawaban: Always
3. ____ reply to the unsolicited emails.
Jawaban: Never
4. ____ protect your privacy.
Jawaban: Always
5. ____ create strong passwords.
Jawaban: Always
6. ____ keep your personal information public.
Jawaban: Never
7. ____ ignore your security and privacy settings.
Jawaban: Never
8. ____ know what is being collected and shared.
Jawaban: Always
9. ____ keep your device software out of date.
Jawaban: Never
10. ____ update irmware on a regular basis.
Jawaban: Always
11. ____ click YES on every setting of your mobile apps.
Jawaban: Never
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka halaman 313
Unit 2. Staying safe in the digital world
C. Look at this wordle and write down what you know about the words in the space provided below. You may use Indonesian. Number one has been done for you
Jawaban
1. attachments: any kind of file we add or send with an e-mail message.
2. safeguard: to protect.
3. nickname: an informal name.
4. cyberbullying: the activity of using messages on social media, emails, text messages, etc. to frighten or upset somebody.
5. avatar: a picture or image representing a person used in an online game or on social media.
6. identity theft: using somebody else’s name and personal information to take money out of the person’s bank accounts.
7. cybercrime: any crime that occurs on the Internet, e.g by stealing somebody’s personal information or infecting their computer with a virus.
8. passwords: a series of letters, numbers, etc. that be typed into a computer or computer system before we can use it.
*) Disclaimer:
- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.
- Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
(Tribunnews.com/Namira Yunia Lestanti)
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.