Senin, 6 Oktober 2025

Kurikulum Merdeka

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka Hal 122-125, Unit 3: My Underwater Adventure

Berikut ini merupakan kunci jawaban buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 122-125.

Kemdikbud.go.id
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka Hal 122-125, Unit 3: My Underwater Adventure 

TRIBUNNEWS.COM – Simak, berikut ini merupakan kunci jawaban buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 122-125.

Pada buku Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 122-125 terdapat soal pilihan ganda dan essay latihan Section 3 Unit 3.

Dalam soal tersebut siswa diminta menganalisis dan menjawab sejumlah pertanyaan yang telah terlampir.

Sebagai catatan, sebelum melihat kunci buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 122-125 siswa diminta untuk terlebih dahulu menjawab soal secara mandiri.

Kunci jawaban ini digunakan sebagai panduan dan pembanding oleh orang tua untuk mengoreksi pekerjaan anak.

Berikut Kunci jawaban buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Halaman 122-125, Unit 3: My Underwater Adventure

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka halaman 122-123

Unit 3: My Underwater Adventure

b. Make predictions about Monita’s personal experience according to the pictures. Then, write down a sentence under each picture. Number one has been done for you.

Worksheet 2.23
Worksheet 2.23

Jawaban:

1. Monita and friends were offered a free snorkeling trip to Bunaken National Marine Park.

2. They left Manado harbor for Bunaken island by motorboat.

3. While I was struggling to put on the mask, the snorkel, and the fins, one of the participants approached her and offered help.

4. When they were all set, they began swimming from the beach to the snorkeling site.

5. While Monita was swimming a little further down, she saw green sea turtles.

6. They were still eating when out of the blue a cat jumped on their table and stole Monita’s tuna.

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka halaman 124-125

Questions

1. Who sent Monita to go snorkeling in Bunaken National Marine Park?

Jawaban: Her school

2. Why did Monita go to Manado?

Jawaban: She went to Manado to represent her school at a national storytelling competition.

3. When did Monita go for a snorkeling trip?

Jawaban: Last semester/at the end of her stay in Manado during a national storytelling competition.

4. Who was with Monita during the snorkeling trip?

Jawaban: Other student participants and their teachers.

5. How did Monita and other students get to Bunaken island?

Jawaban: They traveled from Manado to Bunaken island by motorboat.

6. What were the snorkeling gears that Monita put on?

Jawaban: A mask, a snorkel, and fins.

7. In paragraph 2, who helped Monita to put on the snorkeling gears?

Jawaban: One of the participants/students.

8. What did Monita see underwater of Bunaken?

Jawaban: A variety of corals and fishes.

9. In paragraph 3, find a phrase which has similar meanings with a place where corals live.

Jawaban: House reef.

10. Why is it easy to find a house reef when the sky is blue and the water is clear?

Jawaban: We cannot see anything in murky water.

11. How did Monita think and feel about the snorkeling trip?

Jawaban: Monita thought the snorkeling trip with other students from across Indonesia was the most memorable experience she had and she was grateful for that.

*) Disclaimer:

  • Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.
  • Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Namira Yunia Lestanti)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved