Kamis, 2 Oktober 2025

Latihan Soal

20 Contoh Soal Bahasa Sunda Kelas 5 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Berikut 20 contoh soal Bahasa Sunda Kelas 5 Semester 1, lengkap dengan jawabannya.

Tribunnews
Berikut 20 contoh soal Bahasa Sunda Kelas 5 Semester 1, lengkap dengan jawabannya. 

Jawaban: b

Baca juga: 25 Contoh Soal UAS, PAS IPAS Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban

14. Midangkeun sajak ditalar hareupeun umum make pepeta jeung wirahma disebut ....
a. Proklamasi
b. D klamasi
c. Puisi
d. Sajak

Jawaban: b

15. Kecap sabalikna tina kecap dijual, nyaeta ....
a. dibeuli
b. dibantu
c. diical
d. dibawa

Jawaban: a

16. Kadaharan anu dijiuenna tina sampeu nyaeta ....

a. wajit
b. comro
c. opak
d. koci

Jawaban: b

17. “Duh, keur geulis the pinter, bageur deui.”

Kalimah diluhur kaasup kalimah ....
a. panyawad
b. pananya
c. pamuji
d. panyarek

Jawaban: c

18. Urang ngala lauk yu!

Kalimah diluhur kaasup kalimah ....
a. pananya
b. pangajak
c. parentah
d. panyarek

Jawaban: b

19. Kecap anu merenah keur ngalengkepan kalimah: “Dudi ... waktu sukuna titajong kana batu anu seukeut.”
a. Patinggorowok
b. Gogorowokan
c. Ngagorowok
d. Digorowokkeun

Jawaban: c

20. “Kang Ajat keur ... majalah.”

Kecap nu merenah pikeun ngalengkeupan kalimah diluhur nya ta ....
a. Maca
b. Bucu-baca
c. Macaan
d. Babacaan

Jawaban: a

(Tribunnews.com/Nurkhasanah)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved