Jumat, 3 Oktober 2025

Latihan Soal

15 Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban

Ujian Akhir Semester untuk jenjang SMA akan diadakan sebentar lagi. Siswa dapat mempelajari contoh soal Bahasa Inggris kelas 10 Kurikulum merdeka.

Canva
Simak contoh soal UAS Bhs Inggris Kelas 10 semester 1 Kurikulum Merdeka dan jawabannya. 

TRIBUNNEWS.COM – Berikut contoh soal Penilaian Akhir Semester (PAS) I mata pelajaran Bahasa Inggris Kurikulum Merdeka untuk siswa kelas X SMA.

Penilaian Akhir Semester atau Ujian Akhir Semester merupakan penilaian yang dilakukan sekolah terhadap para siswanya.

Penilaian ini bertujuan untuk mengetahui seberapa besar pemahaman siswa terhadap materi yang telah disampaikan pendidik dalam kegiatan belajar mengajar.

Adapun contoh soal PAS di bawah ini hanya sebagai panduan orang tua untuk membantu anaknya mempersiapkan diri sebelum mengerjakan PAS/UAS.

Berikut contoh soal PAS Bahasa Inggris kelas X SMA Semester I Kurikulum Merdeka.

Baca juga: 15 Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Kurikulum 13 dan Kunci Jawaban

Contoh Soal

1. Complete the following dialogue.

Judge : .........?

Me : Of course. I'm Nathan, I'm 17 years old. I'm a skateboard, I've been skating since I was ten.

A. What's your name

B. How are you

C. Can you tell me about yourself

D. Are you a skateboarder

Jawaban: C

2. Thie is my friend, ... name is Alita ... IS FROM Philippine, we can call .... Lita.

A. she - her - her

B. her - she - her

C. her - her - she

D. she - she - her

Jawaban: B

3. Mary : Nice to meet you

Anggi : ....

A. Good morning

B. How are you

C. How do you do

D. Nice to meet you, too

Jawaban: D

4. Excuse me, you can't sit here, this is my desk, and that desk on the corner is ... you can sit on that desk.

A. Yours

B. Your

C. You

D. You’re

Jawaban: A

5. Syifa : .... are you from?

Kayl : I am from Bogor.

A. How

B. What

C. When

D. Where

Jawaban: D

Read the text below to answer questions no 6-9!

The police thought that two burglars started the robbery at 151 Pattimura street on Sunday afternoon. The burglars broke into the students’ room while they were going to a football game. They never thought that while they were away, burglars would break into their boarding house.

6. The communicative purpose of this text is ......

A. to retell events for the purpose of informing

B. to present perspective points about an issue

C. to describe the way they are

D. to acknowledge readers about informative events

Jawaban: A

7. Where did the robbery take place?

A. at 151 Gajahmada street

B. at 161 Pattimura street

C. at 151 Pattimura street

D. at 212 Sisingamangaraja street

Jawaban: C

8. When did the robbery happen?

A. Sunday morning

B. Sunday Afternoon

C. Saturday afternoon

D. Monday evening

Jawaban: B

9. Why did the text above is classified as recount text?

A. Because the text talks about experience

B. Because the text talks about myth

C. Because the text talks about legend

D. Because the text describes a thing

Jawaban: A

The text below to answer the questions no 10-15

Last week, I and my family went to Yogyakarta. We arrived there on wednesday in the afternoon. On Thursday, visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temple is being renovated.

On Friday morning we went to Yogya Kraton. We spent about two hours there. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. Then we continued our journey to Borobudur. We arrived there at four p.m. At 5 p.m. we heard the announcement that Borobudur gate would be closed. In the evening we left for Jakarta by wisata bus.

10. The text above mainly discusses about ......

A. the trip to Yogyakarta

B. the first visit to Prambanan

C. the impression about the guide

D. the experience at Yogya Kraton

Jawaban: A

11. The purpose of the text is to .......

A. entertain readers

B. tell the experience

C. describe the smugglers

D. report an event to the police

Jawaban: B

12. What are the big temples in Prambanan?

A. angkor wat, syiwa, and sudra temples

B. paria, brahmana, and temples

C. brahmana, syiwa, and wisnu temples

D. wisnu, syiwa, and borobudur temples

Jawaban: C

13. When did they go home?

A. On Saturday morning

B. On Saturday evening

C. On Thursday evening

D. On Friday evening

Jawaban: D

14. Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?

A. because wisnu temple was being repaired

B. because there was no wisnu temple

C. because wisnu temple was amazing

D. because wisnu temple was too small

Jawaban: A

15. Which one is the generic structure of recount text below!

A. Orientation, event, re-orientation

B. Re-orientation, event, orientation

C. Orientation, re-orientation, event

D. Event, re-orientation, orientation

Jawaban: A

(Tribunnews.com/Mikael Dafit)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved