Jumat, 3 Oktober 2025

Kunci Jawaban

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 Halaman 25 26, Let's Practice: Opinions & Thoughts

Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 11 halaman 25 dan 26, Let's Practice Chapter 2.

Penulis: Nurkhasanah
PDF Buku Bahasa Inggris Kelas 11 Kurikulum 2013 Edisi Revisi 2017
Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 11 halaman 25 dan 26, Let's Practice Chapter 2. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut kunci jawaban mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 11 halaman 25 dan 26 Kurikulum 2013 Edisi Revisi 2017.

Soal Bahasa Inggris kelas 11 halaman 25 dan 26 bagian Let's Practice pada Chapter 2 tentang Opinions & Thoughts..

Sebelum melihat kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 11 halaman 25 dan 26, siswa diharapkan dapat mengerjakan soal secara mandiri.

Tribunnews.com tidak bertanggung jawab dalam perbedaan jawaban pada kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 11 halaman 25 dan 26.

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 Halaman 19, Pre-Activity: Opinions & Thoughts

C. Let's Practice

A. Fill in the blanks using the opinion expressions given in the box below.

1. I ......... with you bullying should be banned.

Jawaban: I totally Agree

2. It is all right if you don't agree with me but I have every right to my ......... .

Jawaban: opinion

3. As far as I ......... , I will not support bullying in my school.

Jawaban: am concerned

4. I ......... that medical care should be free for everyone.

Jawaban: strongly believe

5. Some people ......... eating fish and yogurt at the same
time causes a severe skin disease.

Jawaban: believe that

6. I feel quite ......... about this issue.

Jawaban: strongly

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 Halaman 10 11, Lets Practice: Ofers & Suggesions

B. Below are several opinions. Some of them are polite and some impolite.

Highlight an opinion with:

red: if it is an impolite way of disagreeing.
blue: if it is a polite way of disagreeing.
green: if it is a polite way of giving an opinion.
yellow: if it is an impolite way of giving an opinion.

1. I am afraid, I don't agree with you on this maƩer.

Jawaban: Blue

2. I agree with you to a certain point but I would appreciate if you look at it from another point of view.

Jawaban: Blue

3. That's an interesƟng idea but I think our idea is much better.

Jawaban: Green

4. Do you really think like that?

Jawaban: Red

5. Rubbish! Nonsense! I don't agree with this.

Jawaban: Red

6. Actually, as a matter of fact, I think we can look at it again and decide.

Jawaban: Green

7. This is what I am getting at.

Jawaban: Green

8. You want to know what I think? Let me tell you what I think.

Jawaban: Green

9. I feel compelled to disagree with you on this matter.

Jawaban: Blue

10. I find it rather silly that you think like this.

Jawaban: Yellow

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 Halaman 27, D: Active Conversation With Your Classmates

11. I think we should all work together to rid our society of social evils.

Jawaban: Green

12. It occurs to me that you have closed your mind against any right opinion.

Jawaban: Green

13. As far as I can say, this club is going to dogs.

Jawaban: Yellow

14. You make a strong case for changing all the rules, but I think you might have overlooked the fact that it is not possible.

Jawaban: Green

15. This is the most distasteful book I have ever read.

Jawaban: Yellow

16. To my mind, this is the truth and I believe it.

Jawaban: Green

17. The food here is absolutely inedible.

Jawaban: Yellow

18. I understand where you are coming from, but you have to look at it from our perspective as well.

Jawaban: Blue

19. You have a point, but have you ever thought how poor people on the street feel?

Jawaban: Blue

20. This opinion is absolutely useless. Please get out of here.

Jawaban: Red

*) Disclaimer: 

- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

- Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Nurkhasanah)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved