Sabtu, 4 Oktober 2025

Soal Latihan

Soal PTS, UTS Kelas 7 Bahasa Inggris Semester 2: Pilihan Ganda dan Esai

Kunci jawaban dan soal PTS, UTS kelas 7 SMP Bahasa Inggris semester 2 atau genap, dilengkapi soal pilihan ganda dan esai.

Penulis: Widya Lisfianti
Editor: Sri Juliati
Freepik
Kunci jawaban dan soal PTS, UTS kelas 7 SMP Bahasa Inggris semester 2 atau genap, dilengkapi soal pilihan ganda dan esai. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut  contoh soal ujian tengah semester (UTS) atau Penilaian Tengah Semester (PTS) mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP semester 2.

Contoh soal PTS  terdiri dari 15 soal pilihan ganda.

Contoh soal ini disertai kunci jawaban yang dapat digunakan sebagai panduan belajar bagi siswa untuk penguat materi.

Contoh Soal UTS/PTS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

1. Heni: Wow! Your classroom is very clean; nothing is dirty and …..
Chandra: Thank you, Heni.
What is the most suitable word to answer the fill in the blank?

a. clean
b. pretty
c. wonderful
D. essy

Jawaban: D

Baca juga: Soal PTS, UTS Kelas 7 Pendidikan Agama dan Budi Pekerti Semester 2, Beserta Jawaban

The following conversation is used to answer question number 2 until 6

Siti : This park is shady and the flowers are colorful. I .... this park. (2)
Lina : I do, too. This is a .... park. (3)
Edo : Look! There are butterflies. 
Dayu : They are ..... (4)
Beni : There are garbage cans too. We can keep this park .....(5)
Udin : I like studying here. The weather is nice. The park is beautiful. And, it’s a…. day. (6)

2. What is the most suitable answer for question number one?

a. Want to go to
b. Hate
c. Like
d. Feel

Jawaban: C

3. Whatis the most suitable answer for question number two?

a. Ugly
b. Dirty
c. City
d. Wonderful

Jawaban: D

4. What is the most suitable answer for question number three?

a. Flying
b. Boring
d. Pretty
d. Dirty

Jawaban: D

5. What is the most suitable answer for question number four?

a. Dirty
b. Clean
c. Ugly
d. Wonderful

Jawaban: B

6. What is the most suitable answer for question number five?

a. Terrible
b. Horrible
c. Beautiful
d. pretty

Jawaban: C

Baca juga: Soal PTS, UTS Kelas 8 Prakarya Semester 2: Pilihan Ganda dan Esai

7. Edo: The music is too loud. Please turn … the volume so that I can have more concentration
Edi : I’m sorry, Edo. I will do it then.

a. out
b. in
c. down
d. up

Jawaban: C

8. Anita: Your room is too dark,  May I open the …. Please
Siti : Of course, Anita. Thank you very much.

a. door
b. roof
c. curtains
d. roof

Jawaban: C

9. Rita: Ani, your couch is very  Ani : Thank you. I love this couch too. 
Rita : Your couch has a lovely …
Ani : Yes, red is my favorite.
What is the most suitable word to fill in the blank?

a. size
b. colour
c. shape
d. model

Jawaban: B

10. Marno : Adi, your house is actually so far away from the school, but you always come to school …..
Adi: I always go to school at 6.00 a.m. That’s why I’m never late.
What is the correct word to fill in the blank in Marno’s sentence?

a. at time
b. on time
c. for time
d. in time

Jawaban: B

11. My parents live in a small village. They plant and grow rice. They are …

a. Teacher
b. Farmer
c. Seller
d. Tailor

Jawaban: B

12. Heni: Wow! Your classroom is very clean; nothing is dirty and …..
Chandra: Thank you, Heni.
What is the most suitable word to answer the fill in the blank?

a. clean
b. pretty
c. wonderful
D. essy

Jawaban: D

13. Our school yard is very large.
We can play …. here

a. chess
b. computergames
c. badminton
d. hide and seek

Jawaban: C

14. A: “I met Mr. Asman Yesterday.”
B: “Oh yah? you mean the man … you the letter of recommendation for your study?”
The correct grammar to fill the blank is …

a. Give
b. Giving
c. To give
d. Given

Jawaban : B

15. Alba is a student of senior high school. He always ... to school by bicycle everyday

a. goes
b. is going
c. go
d. went

Jawaban: A

Contoh Soal Latihan Lainnya

(Tribunnews.com, Widya)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved