Jumat, 3 Oktober 2025

Buku Tematik

Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Semester 1: Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

Berikut adalah contoh soal UAS, PAS mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 9 SMP semester 1. Soal pilihan ganda yang disertai kunci jawaban.

Pexels.com/ThisIsEngineering
Ilustrasi - Berikut adalah contoh soal UAS, PAS mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 9 SMP semester 1. Soal pilihan ganda yang disertai kunci jawaban. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut adalah contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 9 SMP semester 1.

Contoh soal UAS atau PAS di bawah ini terdiri dari soal pilihan ganda yang disertai kunci jawaban.

Pilihan Ganda

The following dialog is for questions 1 to 3

Rendy: "I don’t feel well. I’m cathing a cold."
Rose: "You should go to the doctor.
Rima: " (1) . . . . Just take a good rest and drink a lot of water, Rendy."
Ranty: "(2) . . . . You should go to the doctor. I think you need to take medicine."
Ririn: "(3) . . . , Ranty. Too much medicine is not good.
Rahma: "I think the best to do is go home. Your mom and dad know better what should you do."

1. A. I couldn’t agree with you more
B. I disagree with you
C. I agree with you
D. That’s right

Jawaban: B

2. A. I agree with Rose
B. I don’t agree with Rose
C. I don’t think Rose is right
D.. I’m not sure about Rose’s opinion

Jawaban: A

3. A. I don’t think so
B. you are right
C. That’s true
D. I guess so

Jawaban: A

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS Sosiologi Kelas 11 SMA Semester 1: Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

The following dialog is for questions 4 to 6.

Arief: Who won the Dermayon sing competition yesterday?
Dewi: I did. I won the first prize.
Arief: Well done. (4). . . .
Dewi: Thank you. What about your bike race?
Arief: Wish me luck, Dewi. I will take part in a bike race tomorrow.
Dewi: Sure, good luck. (5) . . . .
Arief: (6). . . .

4. A. I’m glad to hear that
B. You’re welcome
C. That’s too bad
D I’m sorry

Jawaban: A

5. A. I hope you will win the race
B. I hope you will be happy
C. I hope you are alright
D. I hope so, too

Jawaban: A

6. A. I’m sorry
B. Sure, good luck
C. You’re welcome
D. Thank you so much

Jawaban: D

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS TIK Kelas 12 Semester 1. Beserta Jawabannya

The following dialog is for questions 7 and 8.

Zalfa: I will study English in London this year. I’ll be missing you so much.
Maula: I’ll give you my number.(7) . . you can call me whenever you want.
Zalfa: Ok. I promise I will study hard(8) . . . graduate soon.

7. A. in order to
B. so that
C. but
D. and

Jawaban: B

8. A. so
B. so that
C. in order to
D. in spite of

Jawaban: C

The following dialog is for questions 9 and 10.

Fira: You know, we will have an English test tomorrow. What if we study it now?
Roy: Sure, that’s a good idea! Let’s go to my house now.

9. From dialogue, we may assume that . . . .
A. Roy agrees with Fira
B. Roy has different idea
C. Roy disagrees with Fira
D. Roy is not sure about the idea

Jawaban: A

10. To show his agreement, Roy also may say . . . .
A. That’s wrong
B. That’s not true
C. I’m disagree with you
D. I couldn’t agree with you more

Jawaban: D

*) Disclaimer:

Jawaban di atas hanya digunakan oleh orang tua untuk memandu proses belajar anak.

Soal ini berupa pertanyaan terbuka yang artinya ada beberapa jawaban tidak terpaku seperti di atas.

Kunci Jawaban Lainnya

(Tribunnews.com, Widya)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda
AA

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved