Kamis, 2 Oktober 2025

Kurikulum Merdeka

Kunci Jawaban Bahasa Inggris SMP/MTs Kelas 9 Kurikulum Merdeka Halaman 248,249: Section 2-Reading

Berikut ini merupakan kunci jawaban buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 248 dan 249.

Kemdikbud.go.id
Kunci Jawaban Bahasa Inggris SMP/MTs Kelas 9 Kurikulum Merdeka Halaman 248,249: Section 2-Reading 

TRIBUNNEWS.COM – Simak, berikut ini merupakan kunci jawaban buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 248 dan 249.

Pada buku Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 248 dan 249, terdapat soal pilihan ganda dan essay latihan Chapter 4.

Dalam soal tersebut, siswa diminta menganalisis dan menjawab sejumlah pertanyaan yang telah terlampir.

Sebagai catatan, sebelum melihat kunci buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka halaman 248 dan 249 siswa diminta untuk terlebih dahulu menjawab soal secara mandiri.

Kunci jawaban ini digunakan sebagai panduan dan pembanding oleh orang tua untuk mengoreksi pekerjaan anak.

Berikut Kunci jawaban buku pelajaran Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka Halaman 248 dan 249: Section 2-Reading

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka halaman 248

Questions:

1. In paragraph 1, who manages SMP Merdeka Friday Shop?

Jawaban:

The students’ association of SMP Merdeka

2. In paragraph 2, what does at a low price mean?

Jawaban:

inexpensive, low-cost, cheap.

3. In paragraph 2, what do shoppers in “...shoppers can buy a used backpack for only Rp. 15,000” refer to?

Jawaban:

the students.

4. In paragraph 3, what do students donate to the charity shop?

Jawaban:

their preloved items (which might include second-hand clothes, bags, books, stationery, shoes, cutlery, and other bric-a-brac).

5. In paragraph 3, why do you think students can’t donate medicine, food, and jewelry?

Jawaban:

accept any possible answer, e.g. perhaps they are illegal, unhealthy, and unsafe.

6. In paragraph 4, how does SMP Merdeka Friday Shop donate the profits they gain?

Jawaban:

they donate the profits to a good cause, e.g. helping students at the school or people around them, providing food for the hungry, providing free wheelchairs for disabled
students.

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka halaman 249

c. Match the following words with their meanings. Number one has been done for you.

1. Preloved

Jawaban : B. not new; owned by somebody else before.

2. Cutlery

Jawaban :A. knives, forks, and spoons, used for eating and serving food

3. Bric-a-brac

Jawaban : F. Ornaments and other small decorative objects of little value.

4. Unhealthy

Jawaban : E. Harmful to your health; likely to make you sick.

5. Cause

Jawaban : C. an organization or idea that people support or fight for.

6. Profits:

Jawaban : D. the money that you make by selling things.

d. Read the following statements. Write T if the statement is true and F if the statement is false according to the text in Section 2.

1. SMP Merdeka Friday Shop is run by the school principal.

Jawaban: False

2. The charity shop is open every Friday between 10:00 AM and 11:00 AM.

Jawaban: True

3. Students can donate their second-hand items to SMP Merdeka charity shop.

Jawaban: True

4. The used items sold in charity shops are generally low-priced.

Jawaban: True

5. SMP Merdeka Friday Shop does not accept donations such as cutlery and stationery.

Jawaban: False

6. SMP Merdeka Friday Shop is permitted to sell illegal item.

Jawaban: False

*) Disclaimer:

  • Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.
  • Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

    (Tribunnews.com/Namira Yunia Lestanti)
Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved