Senin, 6 Oktober 2025

Latihan Soal

20 Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 K13 Lengkap Beserta Kunci Jawaban

Contoh soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum 2013 ini terdiri dari 20 soal pilihan ganda dengan kunci jawaban.

ISTIMEWA
Contoh soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum 2013 ini terdiri dari 20 soal pilihan ganda dengan kunci jawaban yang dilansir dari berbagai sumber. 

TRIBUNNEWS.COM – Simak, berikut ini contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) Bahasa Inggris Kelas 4 Sekolah Dasar (SD) Semester 1 Kurikulum 2013 beserta kunci jawabannya.

Contoh soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum 2013 ini terdiri dari 20 soal pilihan ganda dengan kunci jawaban yang dilansir dari berbagai sumber.

Sebagai catatan soal dan kunci jawaban soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum 2013 hanya digunakan untuk panduan orang tua dalam memandu proses belajar anak sebelum menghadapi ujian akhir.

Baca juga: 25 Contoh Soal PAS, UAS Bahasa Indonesia Tema 4 Kelas 3 Semester 1 Kurikulum 2013 dan Kunci Jawaban

Berikut contoh kumpulan soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 4 SD Kurikulum 2013 lengkap dengan kunci jawabannya.

Berilah tanda silang (x) pada huruf A, B, C, atau D di depan jawaban yang benar!

Pilihan Ganda

1. What is the sum of 6 and 7?

a. 12
b. 13
c. 14
d. 15

Jawaban: B

2. 10 – 5 =

a. Ten divided by five equal five
b. Ten times five equal five
c. Ten less five equal five
d. Ten and five equal five

Jawaban: C

3. 6 x 3 = 18

a. Six times three equal eight teen
b. Six divided by three equal eight teen
c. Six and three equal eight teen
d. Six less three equal eight teen

Jawaban: A

4. Eleven + twenty =

a. Eleven
b. Twelve
c. Thirty one
d. Twenty two

Jawaban: C

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS PAI Kelas 7 Semester 1 Kurikulum 2013 dan Kunci Jawaban

5. I am … a book at night

a. Watching
b. Reading
c. Listening
d. Eating

Jawaban: B

6. My sister is a doctor … works in a big hospital.

a. He
b. She
c. We
d. They

Jawaban: B

7. What do we use our mouth for?

a. To eat something
b. To hear something
c. To hear something
d. To see something

Jawaban: A

8. The body part that we use to think and make decisions is…

a. Nose
b. Mouth
c. Ear
d. Brain

Jawaban: D

9. We use … to walk.

a. Hand
b. Foot
c. Head
d. Stomach

Jawaban: B

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Indonesia Kelas 2 Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban

10. We have organs inside our body, such as …

a. Hand
b. Eye
c. Shoulder
d. Heart

Jawaban: D

This text is for questions number 11 -14.

I love visiting my grandmother’s house with my family. Her house is located in a small village that surrounds beautiful scenery.

As soon as we arrive, my grandma welcomes us and invites us to sit in her cozy living room.

We spend the afternoon chatting with grandma and listening to her stories about the old days.

She also prepares some delicious snacks and drinks for us to enjoy. It is really nice to catch up with her and spend quality time together.

Afterwards, we explore her lovely garden filled with colorful flowers and fresh fruits.

Grandma shows us her vegetable garden where she grows her own vegetables for cooking.

Before we leave, grandma gives us some of her homemade cookies and jam as a souvenir.

It is a wonderful visit and we all have a great time. Visiting grandma’s house is always a special experience for me.

11. What does the author enjoy doing at grandmother’s house?

a. Playing video games
b. Reading books
c. Watching TV
d. Chatting with grandma and listening to her stories

Jawaban: D

12. What does the grandmother prepare for the author and their family?

a. Clothes
b. Toys
c. Snacks and drinks
d. Books

Jawaban: C

13. What do they do after spending time with the grandmother?

a. Go back home immediately
b. Explore the village
c. Go to the city
d. Explore the grandmother’s garden

Jawaban: D

14. What does the grandmother give the author and their family before they leave?

a. Money
b. Clothes
c. Homemade cookies and jam
d. Books

Jawaban: C

Baca juga: 15 Contoh Soal PAS, UAS Matematika Kelas 4 SD Semester 1 K13 dan Kunci Jawaban

15. The part of the day between night and morning is called…

a. Morning
b. Afternoon
c. Evening
d. Midnight

Jawaban: D

16. Chris : Hey, Andreas! How do you do!
Andreas : Hi, Chris. …

a. Good afternoon
b. Good bye
c. How do you do
d. Nice to meet you

Jawaban: C

17. The sky is dark in the ….

a. Morning
b. Night
c. Evening
d. Afternoon

Jawaban: B

18. Febri: Good morning, Mr. Anto
Mr. Anto: … , Febri.

a. Good evening
b. Good afternoon
c. Good night
d. Good morning

Jawaban: D

19. Gael … ?
Aileen: My name is Aileen.

a. What is your name
b. Where is your name
c. Who is your name
d. When is your name

Jawaban: A

Baca juga: 15 Contoh Soal PAS, UAS PAI dan Budi Pekerti Kelas 4 SD Semester 1 K13 dan Kunci Jawaban

20. How many toes do we have on our left leg?

a. We have ten toes.
b. We have seven toes.
c. We have five toes.
d. We have three toes.

Jawaban: C

(Tribunnews.com/Andari Wulan Nugrahani)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved