Senin, 6 Oktober 2025

Soal Latihan

20 Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum 2013 & Kunci Jawaban

Berikut ini 20 Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum 2013 dan kunci jawabannya lengkap

Penulis: Pondra Puger Tetuko
Editor: Daryono
Tribunnews.com
Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum 2013 - Berikut ini 20 Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum 2013 dan kunci jawabannya lengkap. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) Bahasa Jawa kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum 2013, lengkap beserta kunci jawabannya.

Contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 5 SD Semester 1 terdiri dari 20 soal pilihan ganda.

Dirangkum Tribunnews.com dari berbagai sumber, kumpulan contoh soal UAS, PAS Bahasa Jawa kelas 5 SD  Semester 1 ditujukan kepada orang tua atau wali untuk memandu proses belajar anak.

Contoh soal UAS Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 1

Baca juga: Contoh Soal UAS Pendidikan Pancasila Kelas 4 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka, Beserta Jawabannya

1. Budi lagi lara demam, wonge krasa cenut-cenut.
Sing cenut-cenut yaiku ….

A. Pundhake
B. Bathuke
C. Wetenge
D. Sikile

Jawaban: B

2. Andi kui bocah seng ora sopan, wonge ora gelem pamitan. Arep dolan langsung lunga …

A. Ceg
B. Dhor
C. Klepat
D. Bles

Jawaban: C

3. Piranti kanggo babat suket lan pari yaiku ….

A. Pacul
B. Parang
C. Kampak
D. Arit

Jawaban: D

4. Tembung apik iku pada tegese kalian ….

A. Ala
B. Seneng
C. Remen
D. Becik

Jawaban: D

5. Bengi iki rembulane katon bunder. Langite dadi katon padang ….

A. Jluwang
B. Njingglang
C. Dluwang
D. Abang

Jawaban: B

6. Tembung ing ngisor iki sing ora kalebu dasanamane angin yaiku ….

A. Bajra
B. Hawa
C. Bayu
D. Surya

Jawaban: D

7. Sirahe Pak Darman gundhul tanpa ….

A. Topi
B. Wulu
C. Rambut
D. Buntut

Jawaban: C

8. Kencur, jahe, kunyit iku kalebu tanduran ….

A. Palawija
B. Empon-empon
C. Palagumantung
D. Palakesimpar

 Jawaban: B

9. Penggaweane – sopir – dados – Heri – sakniki
Urutan tembung-tembung kang bener yaiku ….

A. Penggaweane sopir sakniki dados Heri
B. Heri dados sopir penggaweane sakniki
C. Dados Heri penggaweane sakniki sopir
D. Heri sakniki penggweane dados sopir

Jawaban: D

10. Pakdhe uwis ngombe banyune
Yen dikramake dadi ….

A. Pakdhe sampun ngombe banyunipun
B. Pakdhe sampun ngunjuk toyanipun
C. Pakdhe sampun mundut yatranipun
D. Pakdhe sampun nyambut yatranipun

Jawaban: B

Baca juga: Contoh Soal UAS, PAS IPA Kelas 8 Semester 1 K13, Lengkap dengan Kunci Jawaban

11. Woh jati arane ….

A. Karuk
B. Besusu
C. Janggleng
D. Kolang-kaling

Jawaban: C

12. Rani iku nek mlaku banter, nanging nek Dini iku mlakune alon kaya ….

A. Sepur
B. Kilat
C. Keyong
D. Kucing

Jawaban: C

13. Pak Danu wes wegah ngomongi Adi, amerga Adi kui bocah sing kaku atine.
Kaku atine iku artine ….

A. Gampang nesu
B. Angel dikandani
C. Seneng bantah
D. Ora gelem ngomong

Jawaban: B

14. Piranti ing ngisor iki sing ora kalebu gamelan yaiku ….

A. Gambang
B. Gong
C. Biola
D. Saron

Jawaban: C

15. Jinise wacan/bacaan werna-werna, kang pas diwaca dening bocah yaiku ...

A. Dongeng
B. Artikel
C. Novel
D. Sinetron

Jawaban: A

16. Crita rakyat sing turun-temurun lan kanggo ngelipur/menghibur ati arane ...

A. Geguritan
B. Dongeng
C. Sejarah
D. Cerkak

Jawaban: B

17. Sapa tumindak salah bakal konangan, paribasane ….

A. Busuk ketekuk, pinter keblinger
B. Nyangoni kere minggat
C. Sapa salah bakal seleh
D. Kadang konang

Jawaban: C

18. Cacahing wanda/jumlah suku kata saben sagatra/salarik diarani ...

A. Dhondling
B. Guru gatra
C. Guru lagu
D. Guru wilangan

Jawaban: D

19. Gambaran urip, watak, lan tumindak manungsa kang dipentasake ana ing panggung diarani ...

A. Lakon
B. Karawitan
C. Sandiwara
D. Crita urip

Jawaban: B

20. Amarga lindhu omah-omah padha ambruk. Dasanamane ambruk yaiku ...

A. Anyar
B. Remuk
C. Bakoh
D. Rubuh

Jawaban: D

*) Disclaimer:

 Jawaban di atas hanya digunakan untuk memandu proses belajar.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa dapat terlebih dahulu mengerjakan soalnya sendiri.

(Tribunnews.com/Pondra)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved