Senin, 6 Oktober 2025

Kunci Jawaban

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 165 166, Task 2: Reported Speech

Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 165 dan 166. Memuat tugas Task 2 terkait mengubah direct sentences menjadi reported speech.

Penulis: Enggar Kusuma Wardani
Editor: Arif Fajar Nasucha
Buku Bahasa Inggris Kelas 8 SMP
Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 165 dan 166. Terdapat soal untuk mengubah direct sentences menjadi reported speech pada tugas Task 2. 

TRIBUNNEWS.COM - Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 165 dan 166.

Pada buku Bahasa Inggris kelas 8 halaman 165 dan 166, terdapat tugas Task 2.

Tugas pada buku Bahasa Inggris kelas 8 halaman 165 dan 166 memuat soal untuk mengubah direct sentences menjadi reported speech.

Sebelum melihat kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 165 dan 166, siswa diharapkan terlebih dahulu menjawab soal secara mandiri.

Kunci jawaban pada artikel ini digunakan sebagai panduan dan pembanding oleh orang tua untuk mengoreksi pekerjaan anak.

Ada kemungkinan terdapat perbedaan jawaban pada kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 165 dan 166.

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 209, Cummunicating: Short Message

Task 2:

Put the following direct sentences into reported speech.

1. a. Issumboshi said to the princess, “I’ll stay in your pocket and guard you from all harm.”

Jawaban:

Issumboshi said to the princess that he would stay in her pocket and guard her from all harm.

2. a. The lord said, “I’ll employ you.”

Jawaban:

The lord said that he would employ him.

3. a. Issumboshi told the princess, ”I’ll defend you upon my life.”

Jawaban:

Issumboshi told the princess that he would defend her upon his life.

4. a. The demon said, “This magic hammer will grant you a wish.”

Jawaban:

The demon said that that magic hammer would grant him a wish.

5. a. The demon said to Issumboshi, “I give this magic hammer to you.”

Jawaban:

The demon said to Issumboshi that he would give that magic hammer to him

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 285 Kurikulum Merdeka, Progress Check 2: True or False

6. a. John said, “I am feeling ill.”

Jawaban:

John said that he was feeling ill.

7. a. Bob told me, “Dan works very hard.”

Jawaban:

Bob told me that Dan worked very hard

8. a. Riana said, “I don’t have any brothers or sisters.”

Jawaban:

Riana said that she didn’t have any brothers or sisters.

9. a. Fadhil told me, “Sarah has a very well-paid job.”

Jawaban:

Fadhil told me that Sarah had a very well-paid job.

10. a. Tika said, “I don’t like fish.”

Jawaban:

Tika said that she didn’t like fish.

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 273 Kurikulum Merdeka, Worksheet 5.14

11. a. The manager said to Santi, “I employ you.”

Jawaban:

The manager said to Santi that he (she) would employ her

12. a. The teacher told the students, “You have to collect the assignment on November 10.”

Jawaban:

The teacher told the students that they had to collect the assignment on November 10.

13. a. Rudi said, “My mother is leaving for Jakarta soon.”

Jawaban:

Rudi said that his mother was leaving for Jakarta soon.

14. a. Sasha told Iman, “You need to plan the program carefully.”

Jawaban:

Sasha told Iman that he needed to plan the program carefully.”

15. a. Narti said, “The school is organizing a trip for the students of Year 10 only.”

Jawaban:

Narti said that the school was organizing a trip for the students of Year 10 only.

*) Disclaimer: 

- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

- Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Enggar Kusuma)

Sumber: TribunSolo.com
Rekomendasi untuk Anda

Berita Terkini

© 2025 TribunNews.com, a subsidiary of KG Media. All Right Reserved